Лисабон и Алгарве – със самолет и обслужване на български език! Гарантирани места! - Португалия 2017г.

Лисабон и Алгарве – със самолет и обслужване на български език! Гарантирани места! - Португалия 2017г.

Лисабон и Алгарве – със самолет и обслужване на български език! Гарантирани места! - Португалия 2017г.
Дестинация: Португалия
Номер на офертата: 200349
Валидност: актуална
Цена: 1 309.00 лв.
Количество:
    или    

        

Лисабон и Алгарве – със самолет и обслужване на български език! Гарантирани места!
 
София – Лисабон – Синтра – Ещорил – Кашкайш – Кабо да Рока – Обидуш – Назаре – Фатима – Баталя – Лисабон – Евора – Алгарве – Лагос – нос Св.Винсент – Тавира – Риа Формоса – Фару – Лисабон – София
 
Топ цена: 1309 BGN
9 дни
Почивка със самолет
 
Лисабон е столицата на Португалия и несъмнено един от най-интересните градове в Европа. Разположен е върху седем ниски хълма при вливането на река Тежу в Атлантическия океан. В центъра на Лисабон има широки, оградени с дървета площади, тротоари с мозайка и улични кафенета. Старият град притежава невероятна атмосфера - стръмни улички, усипани с уютни барове, ресторанти и магазини. През 1755 г. по-голямата част от Лисабон е унищожена от разрушително земетресение, последвано от пожар и вълни цунами. Градът е възстановен само за няколко години и днес притежава всичко, което е необходимо, за да се влюбиш в него.
 
Алгарве е най-южният регион на Португалия, притежава 150 км крайбрежна ивица, чиито невероятни плажове от бял пясък и кристална вода на места са прорязани от причудливо красиви скали и пещери. Екзотичната красота на природните дадености, мекия средиземноморски климат, множеството атракции, забележителности и голф игрища са превърнали Алгарве в любимо и предпочитано място за почивка на хиляди туристи от цял свят. Около 7 милиона чужденци посещават околността годишно, а като се включат и португалските туристи, броят нараства до 10 милиона посетители. Освен туризъм, в Алгарве се отглеждат смокини, бадеми, портокали, ягодови дървета и корков дъб. Океанът, разбира се, предоставя голямо разнообразие от дарове и риба.
 
Ever Caparica Beach & Conference Hotel 4*, Лисабон - www.everhotels.com
Местоположение: Хотелът е разположен на брега на морето в Коста да Капарика, на най-известния и най-големия плаж, покрит с фин пясък, в района на Лисабон. Центърът на Лисабон е на 15км, а летището е на 20км. На 7,5 км от хотела има гара, от която може да се хване влак до центъра на столицата.
Стаи: Всички стаи разполагат с климатик, сателитна телевизия, телефон, баня с вана, сешоар, мини бар, безплатен Wi-Fi, балкон. Предлагат се стаи за непушачи, както и стаи за трудноподвижни хора. 
В хотела: телевизионна зала, библиотека, магазини, бар, ресторат, а-ла-карт ресторант, снек-бар при басейна, външен басейн, вътрешен басейн с подгряване на водата, фитнес зала, мини клуб, детска площадка,  детегледачка, безплатен Wi-Fi на общите части.
 
Yellow Montegordo 4*, Алгарве - www.yellowhotels.pt
Местоположение: Хотелът се намира на източната част на район Алгарве, заобиколен от природния резерват Castro Marim. Центърът на Монте Гордо се намира на 200 м, а плажа е на 100 м. Древнто рибарско селище Vila Real de Santo António, отличаващо се с широк и красив плаж, мек климат и няколко пешеходни зони, се намира на 3 км.
Стаи: Широки и просторни помещения (45 м2),всички оборудвани с климатик, телевизор със сателитни канали, телефон, кът за сядане, баня с душ, сешоар, мини бар, сейф, безплатен Wi-Fi, балкон.
В хотела: 2 ресторанта, бар при басейна, снек бар, открит басейна, слънчева тераса, СПА център (закрит басейн с подгряване, сауна, турска баня, джакузи, стаи за масаж), зала за игри, коли и колела под наем, детски басейн, мини клуб, вечерни игри и шоу програми, анимация, магазини.
=
 
Ден 1
София - Лисабон
Отпътуване от летище София, терминал 1 в 20:50 ч. с полет на авиокомпания "Bulgaria Air" по маршрут София – Лисабон. Пристигане в 23:00ч. на летището в Лисабон. Посрещане от нашия представител и трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря (студено меню). Нощувка.
 
Ден 2
Лисабон
Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон (включена в цената): площад „Маркеш де Помбал”; кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755г.: площадите „Росио”, „Фигейра” и „Комерсио”, Статуята на мореплавателите, кулата „Белем” и манастира „Жеронимуш”, считан за шедьовър на португалското мануелинско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. По желание - Фадо шоу. Нощувка.
 
Ден 3
Синтра - Ещорил - Кашкайш - Кабо да Рока
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Синтра, Ещорил, Кашкайш и Кабо да Рока. Неслучайно Синтра се счита за една от най-добрите туристически дестинации на Португалия - много замъци, аристократични дворци, паметници, очарователно красива природа и незабравими гледки. Възможност за посещение на двореца „Пена“ – приказка за феи и добри вълшебници, лятна резиденция на португалското кралско семейство от 12 век, включена през 1995 г. в списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство. Кашкайш и Ещорил, разположени на северният бряг на Лисабон, се превръщат в един от най-космополитните туристически места в Португалия, откакто в края на XIX век крал Луис I избира залива за своята лятна резиденция. Ещорил - тропическа градина, разположена на брега на морето. Кашкайш - типично рибарско селце, превърнало се в красив морски курорт, на брега на който се намира впечатляващата Boca do Inferno (Устата на ада) – скалиста пропаст, в която се изгубват морските води. Градовете са приютили много благороднически семейства от европейските страни по време на Втората световна война, чиито имения са запазени и до днес. Кабо да Рока – най-западната част на континентална Европа. Прочутите португалски мореплаватели са тръгнали от тук към неизвестното, за да откриват нови земи, да спечелят слава, богатство, постове и престиж. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 4
Обидуш - Назаре - Фатима - Баталя
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Обидуш, Назаре, Фатима и Баталя. Един цял ден, през който ще посетите едни от най-известните исторически места в Португалия. Забравете настоящето и се върнете назад във времето в село Обидуш, заобиколен от крепостните стени, зад които се намират традиционни бели къщи и малки търговски улички, които водят към замъка. Зад вратите на замъка се организират рицарски турнири, фестивал- посветен на шоколада, а преди Коледа се строи истински град за дядо Коледа; поглед върху впечатляващия манастир в Баталя (включена в списъка на ЮНЕСКО) – великолепен паметник на националната архитектура и един от най-големите готически шедьоври в Европа, построен през 1388 г. в чест на клетвата, дадена от крал Жоао І пред Светата Дева, че ще построи величествен манастир, ако победи кастилците в битката при Алжубароте; Назаре, който в миналото е бил малко рибарско селце, а в наши дни е известен не само с риболова, но и с хубавите си плажове, прекрасната кухня и уникалните местни народни носии; посещение на Фатима - център на католическата вяра и дестинация за поклонници от цял свят. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 5
Лисабон - Евора - Алгарве
Закуска. Отпътуване за Алгарве. Туристическа програма в Евора – очарователно градче, включено в Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО: руините на Римския храм; Романско-готическа катедрала; Параклисът с костницата; Университетът. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 6
Лагос - нос Св.Винсент
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Лагош и нос Свети Винсент. Между 1576 и 1756 г. Лагош е бил основен град на Алгарве. Отвъд стените ще посетим Главния площад, където се е намирал пазарът за роби – първият такъв в Европа. Посещение на Червените скали, където морските пещери са скрити от всеки поглед и създават контраст с кристално зелената вода. Отпътуване за Сагреш, най-югозападната точка на Европа, разположен директно на  брега на морето. Посещение на нос Свети Винсент – свещенно място, където земята свършва и започва морето. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 7
Тавира - Риа Формоса
Закуска. Свободно време или  по желание целодневна екскурзия Тавира и Риа Формоса с включен круиз (около 1,30 ч). Посещение на Тавира – смятан за един от най-красивите и запазени градове в района на Алгарве. Посещение на стария квартал и църкватва "Опрощение Божие", руините от замъка Муринс и римският мост. Районът е населен още от 8 век пр. Хр. и има както мюсюлманско, така и римско наследство в богатата си история. Посещение на остров Кулатра. Следобед – кратък круиз до устието и защитената зона част от острова. Връщане в Алгарве. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 8
Фару - Лисабон
Закуска. Освобождаване нахотела и отпътуване към Фару – едно от най-красивите места в Португалия – град, изпълнен с история, магазини, ресторанти, кафенета, театри, галерии и прекрасни плажове. Трансфер до летището в Лисабон. Отпътуване за България в 23:50 ч. с полет на авиокомпания "Bulgaria Air". 
 
Ден 9
София
Пристигане на летище София в 06:00 ч.
 
ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ
 
28.09.2017- 1339.00 лв.
12.10.2017- 1319.00 лв.
19.10.2017- 1309.00 лв.
 
 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Лисабон - София на авиокомпания " България ер" с включени летищни такси;
Трансфер летище - хотел - летище;
Транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус;
4 нощувки в стандартна стая със закуски и вечери с включени вино и вода в хотел "Ever Caparica Beach & Conference Hotel" 4* (или подобен) в Коста да Капарика, Лисабон
3 нощувки в стандартна стая със закуски и вечери в хотел "Yellow Monte Gordo" 4* (или подобен) в района на Алгарве
Панорамна обиколка на Лисабон с местен екскурзовод;
Пешеходна обиколка в Евора;
Пешеходна разходка във Фару;
Представител на място на български език по време на целия престой;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR.
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Туристическа такса престой в района на Лисабон: 1 EUR (за хотел ****), на турист на ден. Таксата се заплаща индивидуално от туристите на рецепцията на хотела;
Настаняване в стая с изглед към океана в хотел "Ever Caparica Beach & Conference Hotel" 4* в района на Лисабон
Входна такса за манастира "Жеронимуш" (10 EUR), комбиниран билет за манастира и Кулата "Белем" (12 EUR);
Входна такса за за двореца "Пена" (14 EUR, за деца до 17 г. - 12,5 EUR), Кралския дворец (10 EUR) в Синтра; задължителни слушалки по време на обиколката - 1 EUR
Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;
Целодневна екскурзия до Синтра, Кашкайш, Ещорил и Кабо де Рока;
Целодневна екскурзия до Тавира и Риа Формоса с включен круиз;
Целодневна екскурзия до Обидуш, Назаре, Фатима и Баталя;
Целодневна екскурзия до Лагуш и нос Свети Винсент;
Фадо шоу с включена 1 напитка
 
ДОПЛАЩАНИЯ
Настаняване в стая с изглед към океана в хотел "Ever Caparica Beach & Conference Hotel" 4* в района на Лисабон (на човек) 63.00 лв.
Целодневна екскурзия до Синтра, Кашкайш, Ещорил и Кабо де Рока на български език при минимум 20 записани туристи €40.00
Целодневна екскурзия до Оляу, Тавира и Риа Формоса с включен круиз на български език при минимум 20 записани туристи €45.00
Целoдневна екскурзия до Обидуш, Назаре, Фатима и Баталя на български език при минимум 20 записани туристи €48.00
Целодневна екскурзия до Лагуш и нос Свети Винсент на български език при минимум 20 записани туристи €39.00
Фадо шоу с включена 1 напитка €48.00
Пакет от 3 екскурзии: Синтра, Кашкайш, Ещорил и Кабо да Рока + Обидуш, Назаре, Фатима и Баталя + Лагуш и нос Свети Винсент на български език при минимум 20 записани туристи €112.00
Пълноцветен пътеводител за Португалия на български език на National Georgraphic (270 стр.) 19.90 лв.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия. 0.00 лв.
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Валидност на цени с ранни записвания за всички пролетни дати - до 31.01.2017; за всички есенни дати - до 28.02.2017.
Условия за плащане: депозит при резервация - 500 лева на турист; доплащане до 100% – до 45 дни преди датата на заминаване.
Условия за анулация (неустойка върху крайната/общата цена): от деня, следващ деня на сключване на договора - до 60-я ден преди датата на заминаване - 0%, от 59 до 45 дни - 30%; от 44 до 30 дни - 50%; от 29 до 15 дни - 75%; при по-малко от 14 дни преди датата на заминаване или неявяване - 100%.
--
Цените на допълнителните екскурзии, записани на място, са по-високи!
Поредността на провеждането на екскурзиите в програмата е примерна. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
--
Разписание на полета:
София - Лисабон: 20:50 - 23:00
Лисабон - София: 23:50 - 06:00 +1
Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.
Екскурзията се провежда при минимум 20 записани туристи.
 
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 
Екскурзията се провежда при минимум 20 записани туристи.
bh

 

Етикети Екскурзия,
ФОРМА ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ/ЗАПИТВАНЕ
Име
E-maill
Телефон
Оферта номер
Оферта име
Брой възрастни *
Брой деца *
Брой дни *
Запитване
Разработено от ЕС ЕС ДЕЙТА ЕООД с помощта на OpenCart