Екскурзия Италия с Френска ривиера - 7 дни 5 нощувки ,Автобусна екскурзия 2018

Екскурзия Италия с Френска ривиера - 7 дни 5 нощувки ,Автобусна екскурзия 2018

Екскурзия Италия с Френска ривиера - 7 дни 5 нощувки  ,Автобусна екскурзия 2018
Дестинация: ИТАЛИЯ
Номер на офертата: 200341
Валидност: актуална
Цена: 495.00 лв.
Количество:
    или    

    

Екскурзия Италия с Френска ривиера
 
София – Милано – Генуа – Ница – Кан – Антиб – Монако – Ментон – Ез – Бергамо – Любляна – София
Екскурзия Италия с Френска ривиера
 
Дати
30.04.2018 - 06.05.2018
15.07.2018 - 21.07.2018
19.08.2018 - 25.08.2018
03.09.2018 - 09.09.2018
22.10.2018 - 28.10.2018
Цена: 495 лв.
 
ПРОГРАМА
1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник,  в 20:00 ч. по маршрут София – Белград – Загреб – Венеция – Милано.
 
2 ден: Пристигане в района на Милано късния следобед. Настаняване в хотел в района. Почивка от дългия преход. Нощувка.
 
3 ден: Закуска. Туристическа програма в Милано – индустриална и модна столица на Италия: Площада и Катедралата Дуомо – една от най-забележителните в Европа, характерна със своята “пламтяща готика”, Покрития пасаж Виктор Емануел II, Паметника на Леонардо да Винчи, операта “Ла Скала” – отвън сградата изглежда малка и обикновена, но залата е обширна, събира 3600 зрители, с шест балкона и отлична акустика. На голямата сцена са изнасяли представления всички прочути оперни певци вкл. Елена Николай, Борис Христов, Николай Гяуров, Гена Димитрова, Райна Кабаиванска и др. Северозападно от катедралния площад се намира големият средновековен замък Сфорца. Той е издигнат през ХV в.от Франческо Сфорца, на мястото на стария замък Висконти. В тази грандиозна постройка от тухли някога са живеели владетелите на Милано и на името на един от тях - херцог Сфорца е кръстен замъкът. Свободно време. Отпътуване за Генуа. Туристическа програма в Генуа: Старото пристанище; катедралата “Сан Лоренцо”, в която се съхранява прахта на св. Йоан Баптист - покровителят на Генуа; Двореца на дожите; площад "Ферари". Свободно време по улица "Гарибалди" - главната улица в Генуа, известна в миналото като "златната улица", с домовете на богатите генуезки фамилии, запазени до днес. По желание посещение на Аквариума – един от най-големите в Европа. Отпътуване за Лигурската ривиера. Настаняване в хотел в района на Сан Ремо. Нощувка.
 
4ден: Закуска. Отпътуване за Ница. Ницае живописно разположена по бреговете на Залива на ангелите, заобиколена от приморските Алпи, защитаващи града от хладни ветрове. Столица на Лазурния бряг, тя е и петият по големина град във Франция. Разходка по най-известния булевард Променад де’з Англе. Тук можете да видите митичния хотел Негреско, приютявал през различни моменти от историята личности като Дали, Пикасо, Хемингуей, Чарли Чаплин, и много, много други. Той е приютявал политици като Чърчил, Труман и френския президент Жак Ширак. А също и представители на династии със синя кръв като монакската принцеса Грейс. През 2013 г. хотелът навърши един век, а неговата собственичка днес е на 94 години. Разходка до площад Масена, парк Дьо Шато, Стария град или Руската православна църква Св. Николай. Свободно време. Отпътуване за Кан – световна киностолица и едно от най-луксозните места по крайбрежието. Най-известната улица на Кан е крайбрежната Кроазет. В миналото тя била обикновен селски път. Едва 60-те години на 19 в. тук започват да се появяват първите хотели и вили. А днес тук се намира Фестивалния дворец, в който ежегодно се провежда един от най-престижните филмови фестивали в света. С особен авторитет се ползва и известната Алея на славата, където можете да видите отпечатъци от ръцете на много звезди. На скалист нос, на брега на Средиземно море е разположен и Антиб. Над укрепленията се извисява замъкът Грималди, в който Пикасо е имал свое ателие. Художникът завещава над 300 картини, графики, керамики и скулптури на града, с уговорката те никога да не напускат своето място. За това и нито една от картините му не е подписана. Антиб притежава едно от най-големите и най-луксозни яхтени пристанища в Европа, а плажната му ивица е дълга 25 км. Старият град и криволичещите цветни улици, в едно с кокетните площадчета, придават допълнително очарование на този много френски град. Най-сладкото в него е посещението на Шоколадовата пещера, създадена от френския художник Жан-Люк Пелет. Тук дори стените са направени от шоколад. Но освен шоколад можете да опитате и традиционните френски макарони, както и различни видове плодови торти. Връщане в хотела. Нощувка.
 
5ден: Закуска. Отпътуване за Перлата на Франция – Мантон. Градът е известен с великолепните си градини, като една от най-посещаваните от тях е Вал Рахме (Val Rahmeh), създадена от сър Пърси Радклиф в чест на любимата му съпруга. Друга привлекателна за туристите градина е Сере де ла Мадоне, дело на известния градинар Лорънс Джонстън. Мандарините, портокалите и лимоните са едни от символите на курорта. Всяка година, в средата на февруари, от 1933 г. насам, тук се провежда Фестивала на лимоните, с над 250 000 посетители. Най-голяма атракция са огромните скулптури, направени от плодове, изработването на които отнема повече от месец. Мантон е известен и със своите плажове. Те са общо 3, но само един от тях е каменист, а останалите са пясъчни. Сред най-атрактивните забележителности са също така бароковата базилика Свети Архангел Михаил, музеят на Жан Кокто в Бастиона на пристанището и ритуалната зала на Кметството. След разходката в Мантон се отправяме към Ез. За Ез казват, че е разположен на територия колкото пощенска картичка. Гледките обаче, които се откриват от разположения на 450 м. над кобалтово синьото средиземно море град, спират дъха.  Стръмните лъкатушни алеи и нагиздени с цветя павирани пасажи на Ез са работно място за много занаятчии и продавачи на антикварни предмети, които угаждат на туристите по всякакъв начин. Екзотичната градина  се гордее с изключителната си сбирка от кактуси, а един път за мулета, водещ към морето, днес е известен като Пътят на Ницше (именно тук той пише „Тъй рече Заратустра”). Близо до Ез се намира и парфюмерийната фабрика “Галимар”, където можем да се запознаем с историята на производството на парфюми и да закупим парфюми на заводски цени. Отпътуване за Монако – втората най-малка държава в света, разположена едва на 2 кв. км. Посещение на Екзотичната градина, Океанографския музей, двореца на принцовете на Монако, квартала Монте Карло – Казиното, Отел дьо Пари, кафе дьо Пари, Японската градина. Връщане в хотела. Нощувка.
 
6ден: Закуска. Отпътуване за Бергамо и кратка туристическа програма вграда: Красивата старинна част на Бергамо е разположена на върха на хълм със стръмни склонове, опасан от висока крепостна стена. Разходка по Виа Гомбито до Страия площад, около който са разположени Старото кметство, Новия дворец, църквата Санта Мария Маджоре, параклиса Колеоне, Баптистерията, Катедралата. Отпътуване за Словения. Настаняване в хотел в района на Любляна. Нощувка.
 
7ден: Закуска. Отпътуване за България. Връщане в София късно вечерта.
 
Редовна цена: 570,00 лева
Промоционална цена: 495 лева
 
Задължителни такси:
* пътни такси – 15 евро/ 30 лв. (заплащат се в деня на отпътуване)
* сити такси в хотелите – заплащат се на място от всеки турист на рецепцията на хотела; информация ТУК
 
Крайна цена на пътуването: 525 лв. /осн.пакет+пътни такси/
 
Крайната цена включва:
* транспорт от и до София с автобус ***
* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Милано
* 3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Сан Ремо
* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Любляна
* туристическо и информационно обслужване
* медицинска застраховка с лимит 2000 евро
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
Допълнителни услуги по желание:
*доплащане за самолетен билет София – Милано - (с вкл. обществен трансфер и пренос на багаж) – цената е на заявка според тарифите на авиокомпанията
* екскурзия до Ница, Кан и Антиб – 15 евро
* екскурзия до Мантон, Ез и Монако – 20 евро
* входни такси за посещение на музеи по избор
* медицинска застраховка 10 лв, за туристи над 65 год. – 20,00 лева
* доплащане за единична стая 20 евро за нощувка
* застраховка Отмяна на пътуване
 
Необходими документи:
* валиден задграничен паспорт или лична карта - копие се представя в офиса на фирмата с последната вноска; визи не се изискват.
* за деца под 18 години - нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува зад граница - попълва се по образец.
* Туроператорът не носи отговорност за настипили промени в часовете на полетите, организирани от превозвача
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата
 
Забележка:
Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за не постигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване. Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
 
Първа вноска: 200 лева
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване
 
Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:
МИЛАНО
* катедралата Дуомо с изкачване на терасата: 16 евро /с лифт/, 12 евро /стълби/
ГЕНУА
* Катедралата Сан Лоренцо – вход свободен;
* съкровищницата към Катедралата Сан Лоренцо – 6 евро
* Аквариума – 25 евро /за възрастни/; 15 евро /деца 4-12г/;
* тропическата градина към Аквариума – 2 евро
МОНАКО
* Екзотичната градина – 8 евро /възрастни/; 4 евро /деца 6-18г/
* Океанографски музей – 14 евро /възрастни/; 10 евро /младежи м/у 13-18г. и студенти/; 7 евро /деца 4-12г/

sun

Етикети Екскурзии,
ФОРМА ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ/ЗАПИТВАНЕ
Име
E-maill
Телефон
Оферта номер
Оферта име
Брой възрастни *
Брой деца *
Брой дни *
Запитване
Разработено от ЕС ЕС ДЕЙТА ЕООД с помощта на OpenCart