Най-доброто от Кения – сафари в саваната на Масай Мара, Найроби и плаж на Диани бийч с водач от България

Най-доброто от Кения – сафари в саваната на Масай Мара, Найроби и плаж на Диани бийч с водач от България

Най-доброто от Кения –  сафари в саваната на Масай Мара, Найроби и плаж на Диани бийч  с водач от България
Дестинация: Кения
Номер на офертата: 200343
Валидност: актуална
Цена: 5 729.00 лв.
Количество:
    или    

                      

Най-доброто от Кения –  сафари в саваната на Масай Мара, Найроби и плаж на Диани бийч  с водач от България


София – Истанбул – Найроби – Диани Бийч – Момбаса – Найроби – езерото Найваша – Резерват “Масаи Мара” – езерото Накуру – Найроби – Истанбул – София
 

Топ цена: 5729 BGN

10 дни

Екскурзия със самолет

Цена на ден от 573 BGL

Ден 1

София - Истанбул

Отпътуване в 15:25 ч. от летище София за Истанбул с полет на авиокомпания "Turkish airlines". Пристигане в Истанбул  в 16:50ч. Отпътуване в 20:15 ч. за Кения.

Ден 2

Найроби - Диани Бийч

Полет от Найроби до Момбаса. Трансфер от летището в Момбаса до Диани бийч, една от най-идиличните плажни дестинации в Африка. Диани е плаж, известен с белият си пясък, тюркоазени води и заобикалящата гора "Кая Кинондо". Той е най-добрият на южното крайбрежие на Кения и е известен като водеща плажна дестинация в Африка. Настаняване в хотелския комплекс "Djacaranda Indian Ocean beach club" – 4*  на брега на Индийския океан, където ще прекарате следващите дни. Вечеря. Нощувка.
Карибу! На суахили това означава "Добре дошли"!
Свободно време за плаж, водни спортове, разходки и екскурзии на място. Вечеря

Ден 3

Диани Бийч

Закуска. Свободно време за плаж, водни спортове, разходки и екскурзии на място. Вечеря

Ден 4

Диани Бийч

Закуска. Свободно време за плаж, водни спортове, разходки и екскурзии на място. Вечеря

Ден 5

Момбаса - Найроби - езерото Найваша

Закуска. Трансфер до летището в Момбаса. Полет от Ммбаса до Найроби. Трансфер от столицата Найроби до езерото Найваша с джипове сафари 4X4. Eзерото Найваша е най-високото езеро в Рифтовата долина, разположено на надморска височина от 1890 метра. То е дом на повече от 400 вида птици, както и на голяма популация  хипопотами. Част от филма "Извън Африка" е заснет в този район. Pазходка с лодка, по време на която ще  видите семейства хипопотами, орли, спускащи се да ловят риба, ята  марабу и още много птици. Настаняване в " Naivasha Simba Lodge". Вечeря. Нощувка.

Ден 6

Резерват “Масаи Мара”

След закуска, напускаме лоджа  и се отправяме към известния национален резерват "Масай Мара". Кратка спирка в град Нарок, доминиран от общността на масаите.  Пристигаме в кампа  "Mara Kimana camp". Обяд.  Посрещане, инструктаж от ръководството и настаняване в лодж за 2 нощувки, за да изследвате, откриете и изживеете магията на 7-то чудо на света -  резервата "Масай Мара". Той е грандиозен часовник на миграцията на Голямата петорка (лъв, носорог, бивол, леопард и слон) и на антилопата Гну. Отблизо ще наблюдаваме  семейства жирафи, прайдове с малки и големи лъвове, носорози - спектакъл, който ще остави незабравими спомени за цял живот. Следобедно сафари в резервата. Прибиране за вечеря. Вечеря и нощувка в лоджа.

Ден 7

Резерват “Масаи Мара”

По желание: рано сутринта разходка с балон над равнината Масай Мара. Закуска в лоджа, след което ще се насладим на сутрешно и следобедно сафари. Обяд. Всички представители на Голямата петорка са резиденти на Масай Мара. Тук могат да се видят много прайдове, особено на превъзходните черногриви мъжки. Масай Мара е продължение на екосистемата Серенгети на юг. Тук се случва великото преселение, когато животните пресичат могъщата река Мара. Тук може да се види битката между оцеляването и глада. Също така ще видим много стада слонове, зебри, африкански биволи, антилопи гну и хиени. В огромната савана ще изживеем  незабравими мигове и забавления, а с камерите ще запечатаме ценни спомени от африканската савана. Дърветата в далечината, с приближаването, неочаквано се оказват семейство жирафи, а  храстите се оказват прайд лъвове, полегнали спокойно сред тревите.  Камъкът, който се движи, се оказва  носорог, тромаво измъкващ от пътя ни. 
По желание: посещение на автентично масайско село, където ще имаме шанса да се потопим в местната култура и да станем свидетели както на ежедневния живот на масаите, така и на някои от специалните им ритуали. Тук е и мястото да се купят автентичен сувенир, ръчно изработен от местните - уникален спомен,а и същевременно и подпомогане на местната общност. Връщане в кампа привечер. Вечеря и нощувка в "Mara Kimana camp".

Ден 8

езерото Накуру

След закуска в лоджа се отправяме с джиповете 4x4 към Националния парк "Eзерото Накуру", Настаняване Lake Nakuru Sopa Lodge. Обяд. Сафари в парка, който е дом не само на розовото фламинго, но и на над 400 вида птици и едно от малкото места, където можете да видите застрашения бял носорог, както и лъвове, леопарди, зебри, газели, жирафи и др.Националният парк "езерото Накуру" е една от най-добрите туристически дестинации в Африка, известен с многобройните красиви птици фламинго. Това е много важно място за размножаване и спирка за стотици видове птици, поради което е обявено за обект на ЮНЕСКО. В някои периоди от годината има от един до два милиона птици фламинго, образуващи огромна розова ивица около брега. Също така Националният парк "езерото Накуру" е дом на рядко срещания жираф Ротшилд. Вечеря и нощувка във вашия лодж.

Ден 9

Найроби

След закуска отпътуваме през красивата Рифтова долина за столицата Найроби. Настаняване в хотел La maison Royale Hotel - 4*. Следобед – свободно време.

Ден 10

Найроби - Истанбул - София

01:00 ч. Трансфер до международното летище в Найроби.Отпътуване за Истанбул в 04:15 ч. с полет на Turkish airlines. Пристигане в Истанбул в 11:45 ч. Отпътуване за България в 13:20 ч. Кацане в 14:35 ч. на летище София, Терминал 2.


ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

09.07.2023

СУПЕР ПРОМОЦИЯ

ограничени места

5729.00 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 

Самолетен билет София - Найроби - София в икономична класа, с включен кетъринг и летищни такси, чекиран багаж 30 кг и ръчен багаж до 8 кг (с размери 55 см/40 см/23 см) на авиокомпания "Turkish airlines"

Двупосочен билет за вътрешен полет Найроби - Момбаса, чекиран багаж 23 кг, ръчен багаж 6 кг.

Транспорт по описаната туристическа програма по време на сафаритата - джип сафари 4x4

Трансфери от и до летищата

8 нощувки в посочените в програмата средства за настаняване

8 закуски, 5 обяда и 7 вечери

Описаната туристическа програма

Професионални англоговорещи шофьори-гидове

Разходка с лодка по езерото Найваша

Входни такси за резерватите и националните паркове

1 литър минерална вода на ден по време на сафаритата

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Евроинс" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 EUR


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Входна виза за Кения. Всеки турист трябва да задейства процедурата самостоятелно. При необходимост ще получи инструкция.

Напитки по време на обедите и вечерите

Посещение на масайско село

Разходка с балон над Масай Мара

Бакшиши за местните представители (водач и шофьор): 5-6 USD на турист на ден (заплащат се на място, на екскурзовода, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление;

Разходи от личен характер

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

За лица над 64 г. задължително се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

PCR тестове (при необходимост)


НАСТАНЯВАНЕ

Посочените цени са на турист за съответното настаняване.
 

09.07.2023 г.
 

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

5729 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

5729 лв.

Двойна стая за комбиниране

5729 лв.

Единична стая

6089 лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
 

Виза за Кения

$55.00

Посещение на масайско село

$25.00

Разходка с балон над саваната на Масай Мара

$450.00

PCR тест в лаболатория Рамус

60.00 лв.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
 

Препоръчва се на пътуващите да се имунизират срещу малария.


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
 

В страната се влиза с обикновен международен паспорт, валиден минимум 6 (шест) месеца от датата на влизане в страната. Пътуващите за Кения български граждани (приносители на обикновени, служебни и дипломатически паспорти) се нуждаят от виза, която могат да получат от посолството на Кения в Берлин по електронен път (обикновено до 3 работни дни). Необходимо е да се попълни предварително визов формуляр, да се приложи актуална цветна снимка (паспортен формат) и да се плати таксата за визата. В паспорта Ви трябва  да има поне една цяла свободна страница. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.

Етикети Екскурзии,
ФОРМА ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ/ЗАПИТВАНЕ
Име
E-maill
Телефон
Оферта номер
Оферта име
Брой възрастни *
Брой деца *
Брой дни *
Запитване
Разработено от ЕС ЕС ДЕЙТА ЕООД с помощта на OpenCart