ЕСКИШЕХИР - ВЕНЕЦИЯ НА ИЗТОКА, НИКЕЯ, БУРСА

ЕСКИШЕХИР - ВЕНЕЦИЯ НА ИЗТОКА, НИКЕЯ, БУРСА

ЕСКИШЕХИР  - ВЕНЕЦИЯ НА ИЗТОКА, НИКЕЯ, БУРСА
Дестинация: ТУРЦИЯ
Номер на офертата: 200651
Валидност: актуална
Цена: 465.00 лв.
Количество:
    или    

     

 
ЕСКИШЕХИР - ВЕНЕЦИЯ НА ИЗТОКА
 
ДАТА : 1 МАРТ 2024 г.
 
ЦЕНА : 465 лв
 
ПРОМОЦИЯ : 435 лв при ранни записвания и пълно плащане до 30 НОЕМВРИ 2023 г.
 
Програма:
4 дни / 3 нощувки / 3 закуски
 
1 ден
Отпътуване от Благоевград в 00:00 ч. Възможност за качване от Дупница, София, Пазарджик, Пловдив. 
Пристигане в Изник - град, известен през античността като Никея, в който се провежда Първия Вселенски християнски събор, свикан от Константин Велики. През 1204г, когато Константинопол е превзет от кръстоносците, градът става столица на Византийската империя. Градчето е разположено на брега на едноименното езеро, прочуто с производството на керамика, порцелан, маслини и своето древно историческо минало. В Изник има много монументи и от селчукския и османския периоди, като най-старата джамия Хаджи Йозбек; Зелената джамия, чието минаре е облицовано с изнишки фаянсови плочки; имарета и други. Свободно време за разходка и обяд.
 
Отпътуване към Бурса - разположен на древния път на коприната, той е четвъртият по големина град в Турция и първа столица на Османската империя. Настаняване в хотел.
 
Пешеходна разходка: известната Улу Джами с 20 блестящи малки купола и интересен фонтан във вътрешната част; Зелената джамия; градския парк; крепостните стени и панорамната площадка с гробниците на основателите на Османската империя - Осман и Орхан; Османския музей; Музеят на Ататюрк. Посещение на Коза Хан - известният "път на коприната", който е уникален с безбройните си магазинчета с копринени шалове - истинско произведение на изкуството. Свободно време за чаша ароматен турски чай, разходка или посещение на пазари с типични ориенталски стоки и сувенири. Може да опитате прочутия специалитет на Бурса - Искендер кебап. Градът изпълнен с градини и паркове, също така е разположен в подножието на планината Улуда, затова е наричан "Зелената Бурса".
Нощувка.
 
2 ден
Закуска. Отпътуване за Ескишехир - родният град на Настрадин Ходжа и "Турската Венеция". През града живописно се вие река Порсук. Около нея са изградени 6 прекрасни парка с езерца и многобройни забавления, вечер пък мостовете над реката се превръщат в цветна феерия. Тук е родното място на хитрия Настрадин Ходжа, който със своите шеги и невероятно чувство за хумор станал известен през вековете и е част от турския фолклор и култура. Затова неговият образ заедно с образите на много други местни и чужди величия може да се видят в Музея на восъчните фигури в Ескишехир. В града се намира най-големият турски университет, който е и 4-ти по брой студенти в света - Анатолийски университет. Ескишехир е град със съвременен облик, изключително цветен, красив и подреден. Казват, че тук е най-вкусното реване в цяла Турция. Типични за региона са и накитите от морска пяна.
Настаняване в хотел.
Свободно време за разходка с гондола по изкуствено прокопаните канали на река Порсук, по подобие на Венеция, модерния център на града с множество магазини и етнографския комплекс Одунпазаръ. Градът впечатлява с автентична атмосфера и интересна архитектура на изключително добре съхранени пъстроцветни стари къщи, кафенета предлагащи ароматно кафе и сладки изкушения.
Нощувка.
 
3 ден
Закуска. Посещение на най-известния парк в Ескишехир - Сазова (срещу доплащане) с приказния замък по подобие на Дисниленд, пиратски кораб, приказни герои, парка с миниатюрите, най-новия зоопарк с 243 видове обитатели, японска градина, изследователски център, ресторанти, кафенета и други изненади. Свободно време за разходки. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
 
4 ден
Закуска. Отпътуване за България. По пътя посещение на най-големия мол в града - Еспарк. Пристигане в София късно вечерта.
 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
Транспорт с туристически автобус от Благоевград с възможност за качване от София, Пазарджик, Пловдив. 
• Пътни, местни и гранични такси
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Бурса
• 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Ескишехир
• Пешеходна разходка в Изник
• Туристическа обиколка в Бурса
• Пешеходна разходка в Ескишехир
• Посещение на мол Еспарк
• Екскурзоводско обслужване.
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА : 
 
Настаняване в единична стая - 105 лв
 
• Пътуване с дете до 10 ненавършени години : 405 лв
• Посещение на известния парк Сазова - 5 лв 
• Входни такси на посещаваните обекти :
Пиратски кораб - 3 TL
Приказния замък - 10 TL
• Зоопарк - 10 TL
• Разходка с гондола - 40 TL
• Застраховка "Отмяна на пътуване".
 
 
Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна. Може да доплатите към туроператора : 
за лица до 65г – 8 лв
за лица до 70г – 10 лв
за лица до 80г – 12 лв
 
 
Агенцията не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
 
ЮНИКОРН 7 ТУР ЕООД
Антон Георгиев 
GSM : 0889 04 90 97
www.unicorn.bg
E-mail :  toni72g@abv.bg
 
Етикети екскурзия,
ФОРМА ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ/ЗАПИТВАНЕ
Име
E-maill
Телефон
Оферта номер
Оферта име
Брой възрастни *
Брой деца *
Брой дни *
Запитване
Разработено от ЕС ЕС ДЕЙТА ЕООД с помощта на OpenCart