Хърватска и Словения - 7 дни / 6 нощувки с дневен преход - 28.04.2018 и 22.09.2018

Хърватска и Словения - 7 дни / 6 нощувки с дневен преход - 28.04.2018 и 22.09.2018

Хърватска и Словения  -  7 дни / 6 нощувки с дневен преход - 28.04.2018 и  22.09.2018
Дестинация: ХЪРВАТСКА
Номер на офертата: 500661
Валидност: актуална
Цена: 685.00 лв.
Количество:
    или    

   

ХЪРВАТИЯ И СЛОВЕНИЯ
 
ЗАГРЕБ, ВАРАЖДИН, МАРИБОР, БЛЕД, ПОСТОЙНА ЯМА, ИСТЪРСКА РИВИЕРА, ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА, БЕЛГРАД
АВТОБУСНА ПРОГРАМА С ДНЕВЕН ПРЕХОД ОТ СОФИЯ И ПЛОВДИВ
ДАТИ НА ПРОВЕБДАНЕ: 28.04.2018, 22.09.2018
 
7 дни / 6 нощувки/6 закуски/6 вечери
 
Първи ден  
Тръгване от Пловдив в 04.00 ч. от ОМВ Санкт Петербург, от София в 06.00 ч. от стадион „В. Левски“. Преминаване през ГКПП Калотина - Градина. Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Загреб. 
Загреб е един от най - старите градове в Европа и все още една от най - младите европейски столици. Градът се слави като една от най-популярните дестинации в Европа и предлага на туристите както култура, така и забавления. Следва туристическа програма в историческия „Горни Град“ и разглеждане на църквите „Св. Марко“, „Св. Екатерина“, Катедралата, Парламента, Двореца на правителството и оживения площад „Бан Йелачич“.  Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Втори ден 
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване към Вараждин, един от най - добре запазените барокови градове в средна Европа, където ще се разходим по централната градска част, по протежението на чиито улици се редят дворци и църкви с очарователна архитектура, обагрени в пастелни цветове. През 18-ти век за кратък период Вараждин е бил столица на Хърватия и много благороднически фамилии са построили там разкошни дворци. В зеления парк недалеч от центъра на града се намира Стария град, чиято величествена архитектура напомня за дните, когато е бил крепост и е бранил Северна Хърватия  от османските нашествия. Укрепените средновековни кули и ренесансовия вътрешен двор с кръгла галерия, са достоен домакин на историческата сбирка на Градския музей. На висящия мост, по който се влиза в крепостта, се намира бароковият дворец Сермате, който днес е галерия, известна с произведения на класически и съвременни художници. Маршрутът ни продължава към Марибор втория по големина град в Словения, разположен в североизточна Словения, на пресечната точка на река Драва и планината Похорие. Марибор е очарователен град, в който всеки ще намери любимо място и начин да се забавлява. Тук има романтична стара градска част с прекрасна архитектура, модерни търговски центрове, чудесни галерии и музеи, традиционни местни винарни, където виното не е просто традиция, а истинска магия. Популярни туристически забележителности в Марибор са катедралата от 12-ти век, построена в готически стил и градския замък, датиращ от 15-ти век. Опиянението няма да ви напусне и след като се озовете на един от най-приятните площади в стария град – Сломшков, очарователно потънал в зеленина, заобиколен от сгради с уникална архитектура, като тези на Университета и на Словенския Народен театър. Задължителна спирка е стария мост, както и някое от многобройните улични кафенета, разположени на централния градски площад. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Трети ден 
Закуска. Отпътуване за езерото Блед, известно с прозвището „словенския бисер”, образувало се преди 14 000 г. при падане на глетчер от Алпийските върхове в долината. Следва разглеждане на градчето и посещение на средновековен замък кацнал върху скала, от където ще имате възможност да се насладите на неподражаема природна красота и кристално чистите езерни води. Историята на замъка датира от 1004 г., когато император Хайнрих II го дарява на епископа на град Бриксен Албуин. Най-старата част от замъка е римската кула, използвана както за жилище, така и за отбрана и наблюдателница. След разпадането на Австро-Унгарската империя, териториално градът преминава към Югославия и се превръща в лятна резиденция, първоначално на монарсите от династията Караджорджевич, а впоследствие на Тито. Маршрутът ни продължава към столицата Любляна - място, където можете да срещнете най-много дракони. Тези митични същества са символ на града, а техните статуи, изображения и графики са навсякъде. Според местна легенда Любляна е основана от Язон и неговите аргонавти по пътя им към Златното руно. Най-забележителното място тук е Люблянския замък. Той е построен по времето на келтите, а по-късно е използван от римляните за наблюдателница. През прозорците му можете да зърнете статуята на Франце Прешерн. Неговата история го превръща в словенския Ромео, който се самоубива заради любимата си Юлия. Следва туристическа програма в централната част на града и разглеждане на катедралата „Св. Николай“, кметството, фонтана „Роба“, централния пазар, тройния мост, площад Прешернов, църквата „Св .Франциск“. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Четвърти ден 
Закуска. Отправяме се към Постойна за да посетим красивата пещера Постойна яма, сътворена преди милиони години капка по капка, година след година. Вече близо 200 години пещерата е една от най-посещаваните туристически дестинации в Словения. Тя има дълга история и различно предназначение в миналото - била е склад, скривалище, бункер, а през Втората световна война германците са съхранявали гориво в нея. Символът на пещерата е сталгмитът Брилянт. Най-известния представител на животинския свят в пещерата е протеят (Proteus anguinus), вид земноводно, което може да оцелее без да се храни 10 години. Изследванията показват, че в пещерата е имало над 84 разновидности на обитателите на подземната фауна (48 водни и 36 земни). Придвижването в пещерата се осъществява посредством електрическо влакче, като има и участък (около 2 км.), в който се върви пеша, за да може всеки да запечата в съзнанието си невероятната красота, която природата е сътворила. Продължителността на целия преход е около 90 минути, след което следва почивка за обяд и свободно време. Пътуването продължава към Предяма и едноименния замък, който буквално виси от 123 метрова скала, от където се открива прекрасна гледка към околностите. Първите сведения за замъка Предяма са от 12-ти век, но през годините той многократно е преустройван и видоизменян. Отдалече теренът изглежда почти невъзможен за строителство и човек се чуди какви архитекти магьосници са успели да го измислят и реализират преди няколко века. Отстрани прилича повече на триизмерна компютърна анимация от съвременен фентъзи филм, отколкото на истинска сграда. Сгушен в скалите и прилепен до склона на планината до такава степен, че вътрешните стени на някои от помещенията са всъщност самите скали, в които са прокопани сводове и тунели. Маршрутът ни продължава към Словенската ривиера. Обиколката включва посещение на историческия град - крепост Пиран и разходка из старата част, едно от най-великолепните места по крайбрежието на Истрия. Смята се, че името „Пиран“ е с келтски произход и означава селище на хълма. Под извисяващата се катедрала с камбанария във венециански стил се е намирало овално вътрешно пристанище, което е било заменено през 19-ти век от елегантен градски площад, в чийто център днес се издига статуята на Тартини, композитор и цигулар, роден в Пиран. Отпътуваме за Пореч. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Пети  ден 
Закуска. Свободен ден или целодневна екскурзия на полуостров Истрия (срещу доплащане). В началото на 20-ти век районът е бил част от Италия, като и днес се усеща силното й влияние. Тук можете да се насладите на местните кулинарни изкушения, да се докоснете до историята или да се отдадете на различни занимания сред свежа борова гора и нежен морски бриз. Истрия несъмнено е изключително красив район, както по крайбрежието, така и във вътрешността, с всичките й прилежащи краски в синьо, зелено и тюркоазено. Ровин е истински бисер, а в Пула ще откриете най - добре съхранената гладиаторска арена, която ще ви потопи в атмосферата на древния Рим. Отпътуване за Пула най-големия град в област Истрия, наречен „умаления модел на Рим на брега на Адриатика". Пула е културен, икономически и туристически център. Несъмнено едно от най-известните места в града е амфитеатърът, който е единствения оцелял с напълно запазени всички 4 кули и 3 римски архитектурни ордера. През последните десетилетия Арената, както още го наричат е известно място за провеждане на международния филмов Фестивал на Пула, както и на множество  концерти на открито. Някои от изпълнителите, гастролирали тук са Лучано Павароти, Андреа Бочели, Хосе Карерас, Дино Мерлин, Елтън Джон, Стинг и др. Следва разглеждане на римския амфитеатър (отвън), храма на Октавиан Август, триумфалната арка на Сириус, древните градски крепости и други паметници на културата. Отпътуване към Ровин. Градът е защитен с висок каменист вълнолом, а къщите са построени на върха на скалите. От кулата на църквата „Света Еуфемия“, извисяваща се на 60 м. се открива прекрасна гледка към идилични сиви и червени покриви, комини, улици и площади, пристанища с акостирали кораби, лодки и частни яхти. Ровин ще ви зареди с естетическа наслада и не случайно е смятан за най - романтичния град в Хърватия. Не малко творци в миналото са били пленени от това място и неговата забележителна красота. Жул Верн, бащата на фантастиката, в търсене на уникални места за романите си, избира Ровин като определяща дестинация за някои глави от неговия роман „Матиаш Шандор“. Маршрутът продължава към град Пореч - известен още под името Парентиум, построен върху старо илирийско селище датиращо от 1-ви век пр. н. е.  Града предлага изобилие от невероятни исторически обекти, като най - значим е "Еуфразиева Базилика". Той е бил важен религиозен център и архиепископско седалище и в него се намира базиликата на архиепископ Еуфразиус, която е изключителен пример на религиозната архитектура. От 1997 г. тя е включена в Списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство не само заради внушителната си архитектура, но и защото е най-цялостният запазен комплекс от този вид. Градът успешно балансира автентичния чар на малък крайбрежен град, изпълнен с великолепни исторически обекти, в компанията на нежния морски бриз или да се отдадете на лежерна разходка в град изпълнен с история, на чаша ароматно местно кафе, или изстудено бяло вино „Малвазия“, в някой от многобройните ресторанти, сгушени в малките улички. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Шести ден 
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за национален парк Плитвички езера. Това е най-красивия и известен хърватски природен национален парк, който се състои от 16 свързани чрез водопади езера, образувани между планинските масиви „Мала Капела“ и „Плесевица“. Наред с езерата, в непосредствена близост до каскадите има малки горски пътеки и дървени мостове, по които се придвижват посетителите, а с лодка може да се прекоси и най-голямото езеро Koзяк. Националния парк Плитвички езера е вписан в регистъра на ЮНЕСКО за световно природно наследство и се посещава от около един милион туристи годишно. Разглеждане на прочутия карстов природен феномен, по един от туристическите маршрути с продължителност на прехода около 3 часа. Отпътуване към Белград и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Седми ден 
Закуска. Туристическата програма в Белград. Разглеждане на катедралния храм „Св. Сава”, на главните забележителности в централната част на града: площад „Теразие”, Националното събрание (Скупщина), улица „Крал Милан”, Площадът на Републиката, двете най-красиви сгради в сръбската столица - Стария и Новия съд, крепостта „Калемегдан”, където ще имате време за кратка разходка и фотопауза. Отпътуване за България в 13 часа. Пристигане в София и Пловдив късно вечерта.
             
ЦЕНИ

Възрастен в двойна стая

Трети възрастен

Единична стая

Дете от 2 – 11.99 г. с двама възрастни

 685 лв.

665  лв.

879 лв

 510 лв

 
 Цената включва:
Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут.
Туристическа програма в Загреб, Вараждин, Марибор, Блед, Любляна, Постойна Яма, Пиран, п-в Истрия, Плитвички езера и Белград.                                                   
1 нощувки в Загреб в хотел 3* със закуска и вечеря. 
1 нощувка в Марибор в хотел 3* със закуска и вечеря.
1 нощувка в Любляна в хотел 3* със закуска и вечеря.
2 нощувки в Пореч в хотел 3* със закуска и вечеря. 
1 нощувка в Белград в хотел 3* със закуска и вечеря. 
Екскурзоводско обслужване в Любляна, Истрия.
Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 г.
 
Цената не включва:
Туристическа градска такса (city tax) 1 евро на човек на ден. Заплаща се от туристите по време на пътуването в автобуса или лично на място в хотела. 
Входни такси за обектите в Северна Хърватия: Mузея във Вараждин - в зависимост от посещаваните сбирки 20 до 50 HRK.
Входни такси за замъка Блед (10 евро); двупосочен билет за лодка "плетна" до острова в езерото Блед (14 евро).
Входни такси за комбиниран билет за пещерата Постойна яма и замъка Предяма – 32 евро.
Целодневна екскурзия на полуостров Истрия – 40 лв. на турист при минимум 30 записани. Входните такси се заплащат отделно и на място – Пореч – Еуфразиева Базилика с достъп до Епископската резиденция и Камбанарията – 50 HRK; Ровин – Църквата Св. Еуфемия (качване на камбанарията ) – 20 HRK; Пула – Арена 40 HRK.
Входни такси на природния парк  Плитвички езера, с включен билет за корабчето – цена за възрасти 110 HRK,  за деца от 7 до 12г 55HRK.
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 г. доплащане 10 лв.
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 20 лв.
Застраховка „Отмяна на пътуване“ от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“АД, гр.София, бул. „Княз Ал.Дондуков“ №68, ЕИК 030269049, тел +3592 92 67 222
 
ВАЖНО: Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България, не по-късно от 20 дни преди датата на отпътуване!
Агенцията си запазва правото , при необходимост, да прави промени в обявената програма!
 
ГРАФИК НА ТРЪГВАНЕ:
СОФИЯ 06:00 ч. паркинга пред стадион “Васил Левски”
ПАЗАРДЖИК 04:45 ч. ШЕЛ Пазарджик
ПЛОВДИВ 04:00 ч. ОМВ до хотел Санкт Петербург
 
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 45 човека!
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията!
Начин на плащане: депозит 30%  при записване,  доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване! 
Необходими документи:  лична карта или задграничен паспорт!
emt
 

 

Етикети Екскурзии,
ФОРМА ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ/ЗАПИТВАНЕ
Име
E-maill
Телефон
Оферта номер
Оферта име
Брой възрастни *
Брой деца *
Брой дни *
Запитване
Разработено от ЕС ЕС ДЕЙТА ЕООД с помощта на OpenCart