ПЕРУ – Май-Юни 2020 - 18 дни/15 нощувки

ПЕРУ – Май-Юни 2020 - 18 дни/15 нощувки

ПЕРУ – Май-Юни 2020  -  18 дни/15 нощувки
Дестинация: Перу
Номер на офертата: 5007983
Валидност: актуална
Цена: 4 850.00 лв.
Количество:
    или    

         

                         

Перу 
 
Лима – Паракас – Островите Байестас – Уакачина – Наска – Арекипа – Чивай – Колка Каньон – Пуно – Езерото Титикака – Куско – Рейнбоу маунтийн/Морай/Марас – Долината на Инките – Мачу Пикчу – Куско - Лима 
 
18 дни/15 нощувки 13 нощувки в хотели 3* и 2 нощувки в луксозен нощен автобус
 
 Май-Юни 2020: Цена 4,850 лв.
Цената включва : самолетни билети : София - Лима - София. Куско - Лима
12 нощувки в 3-звездни хотели без закуски
Транспорт:
1. Влак за Мачу Пикчу
2. Автобус за Мачу Пикчу /отиване и връщане/– Без входна такса за Мачу Пикчу – 62-78 долара + $ за гид за Мачу Пикчу /4 часа се разглежда Мачу Пикчу/. Препоръчително в 6 ч. Сутринта пред входа на Мачу Пикчу. Тръгва се от Агуас Калиентес в 4 ч. Сутринта, взима се автобуса до Мачу Пикчу. До обяд разглеждане на Мачу Пикчу и следобяд – около 13 ч. - 14 ч. връщане в Агуас Калиентес за влака за към Куско /и трансфер с автобус до Куско/.
Входни такси за посещаваните обекти – на обект по 20 евро в зависимост кои места ще се посетят, Куско областта за 1 обект.
4. Автобус – 3 нощни прехода с луксозен автобус, полулегла с храна и напитки – кафе, чай , вода
Екскурзия Титикака – 60-100 евро на човек
Екскурзия до Наска, Оазис Уакачина, Писко – 100 евро без закуска, обяд, вечеря
Екскурзия до  Островите Байестас – 40 евро
Екскурзия Морай/Марас – 30 евро
Екскурзия до Корал, Супе – 50 евро
Екскурзия Колка Каньон – 40 евро с включени закуска и обяд
Безплатна пешаходна екскурзия с местни водачи в: Лима, Арекипа.
Безплатен екскурзовод в Корал, Супе. Входната такса се плаща допълнително, на място.
 
Какво получавате от нас:
най-добрата цена в България;
авторски маршрут на екипа ни въз основа на самостоятелното ни пътуване из Перу и Чили през 2019, включващ Уайна Пикчу/ Rainbow Mountain, Великденския остров /Чили/;
най-подходящото време за посещение: сухия сезон от м. Април до м. Октомври;
български водач-археолог със страст към пътешествията;
автентично пътешествие с досег до местната култура и население;
централно разположени хотели;
малки групи /10 човека/;
идеална комбинация от природни, културни и исторически забележителности.
Цената включва:
13 нощувки в хотели 3*, Перу и 2 нощни прехода с луксозен нощен автобус/полулегла;
Самолетен билет София – Лима-София/с включени летищни такси/;
Самолетен билет Куско – Лима /с включени летищни такси/;
Транспорт с луксозен местен автобус за групата през по-голямата част от пътуването в Перу, луксозен местен автобус за отсечките Лима-Писак-Наска-Арекипа-Пуно-Куско, туристически влак за отсечката Долината на Инките-Агуас Калиентес-Долината на Инките, и лодки на езерото Титикака;
Разглеждане на едни от най-големите природни и културно-исторически забележителности на империята на Инките;
Входни такси на местата, които ще посетим по програмата, с изключение на Мачу Пикчу – има няколко опции: $62, $78 и задължително гид – екстра $.
Медицинска застраховка на стойност 20 000 евро;
Български водач-преводач;
Всички трансфери по програмата.
Цената не включва:
Лични разходи за храна, вода и напитки, шопинг;
Полета над линиите Наска – около 100 щ. Долара.
Входни такси за музеи и археологически обекти
Входните билети за Мачу Пикчу опция по избор какво ще се разглежда в Мачу Пикчу
Възможна е промяна в подредбата на дните без никакво нарушаване на цялостната програма, ако е нужна оптимизация на времето.
ЦЕНАТА Е ЗА ЧОВЕК ПРИ НАСТАНЯВАНЕ С ДРУГ В СТАЯ
Водачът на групата пътува от и до София с групата.
Допълнителните/опционалните мероприятия са по ваше желание, за ваша сметка и на ваша отговорност!
Туроператорът единствено може да съдейства за тяхната организация с местните доставчици на услугата без да носи финансова отговорност поради неосъществяването на конкретното мероприятие в следствие на лоши климатични условия или други причини! Климатът на планетата е извън нашия контрол, макар че имаме огромното желание да осигуряваме идеалното време за нашите групи.
Записвания : 0887 11 18 61
Срокове за плащане:
1. Депозит***: 2450 лв. – краен срок: 20 януари 2020 г.
2. Второ плащане: 1200 лв. – краен срок: 28 Февруари 2020 г.
3. Трето плащане: 1200 лв. – краен срок: 31 Март 2020 г.
Трябва да изпратите копие на международния си паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщане!
***Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на капаро/депозит и ИЗПРАЩАНЕТО НА КОПИЕ ОТ ЗАДГРАНИЧЕН ПАСПОРТ!
 
Забележки:
Цените са калкулирани на база най-ниската тарифа по редовни авио линии и подлежат на препотвърждение при конкретна заявка
Цената е валидна при група от 10 души и повече
Няма визи за Перу
ВЪЗМОЖНА Е ПРОМЯНА НА ДАТИТЕ С ДО 2-3 ДНИ В ЗАВИСИМОСТ ОТ ЦЕНИТЕ НА САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ. МОЛЯ ДА НИ УВЕДОМИТЕ ПИСМЕНО, АКО ИСКАТЕ ДА БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ ПРЕДИ ДА ЗАКУПИМ САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ!
Възможна е промяна в подредбата на дните без никакво нарушаване на цялостната програма, ако е нужна оптимизация на времето
 
1-2 Ден: София –Лима. Нощувка.
3 Ден: Лима Разположена в долините на три реки, върху пустинен бряг и с изглед към Тихия океан столицата на Перу, Лима е известна като “град на крале”. В сърцето на града се намира красивият площад Плаза де Армас, където ще се насладим на изящната архитектура на Катедралата с гроба на конкистадора Писаро, Президентският дворец и този на архиепископа. Безплатна разходка с местен водач от Лима /2 часа/ по Jiron de la Union в историческия център на града – в миналото един от най-важните булеварди, често описван като най-аристократичният, където повечето заможни граждани са се срещали.
След това ще се посетим открития мол Ларкомар, от където ще се насладим на невероятни гледки към океана, а вечерта ни ще приключи с едно магическо и цветно шоу на танцуващите фонтани в парка (допълнителна опция възможна само в дните четвъртък-неделя и когато паркът не е затворен за специални събития). Нощувка.
4 Ден: Посещение на археологическия град Caral, Supe под егидата на ЮНЕСКО /184 км. на север от Лима/ с местен екскурзовод /2 часа/ от археологическият обект. Връщане в Лима. Нощувка.
5 Ден: Сутринта ще посетим археологическия парк Pachacámac Located 31 Km (19 miles) from Lima on the Pan-American Highway South, in the valley of Lurín. Посещение на музея, намиращ се на територията на археологическия парк.
Връщане в Лима.
Разглеждане на най-романтичния и бохемски квартал на Лима-Баранко. Именно тук са намирали вдъхновение едни от най-изявените артисти, музиканти, дизайнери и фотографи на Перу. През 19-ти век Баранко е бил изключително модерно място за посещение от аристокрацията на Лима. Днес плажовете на Баранко са сред най-известните в света на сърфистите. След това ще се разходим из най-модерния квартал на Лима-Мирафлорес – разположен високо върху скалите с множество красиви парковe и цветя, където ще посетим забележителния парк на влюбените. Нощувка.
Посещение на Музея на Златото (Gold of Peru Museum), Ларго музей, San Francisco, Church, Convent and catacombs, Gold of Peru Museum, National Museum of the Peruvian Culture, и др. Нощувка.
6 Ден: Лима – Писко - Островите Байестас – Уакачина
Рано сутринта потегляме по панамериканската магистрала и покрай Тихоокеанското крайбрежие за град Писко, който дава името си на бяло гроздово бренди, произведено в региона. От тук ще се отправим към една вълнуваща разходка с лодка до красивите острови Байестас-природен резерват, където ще имаме възможността да видим колонии от морски лъвове, пингвини, китове и множество разнообразни птици. Следващата ни спирка е малкият колониален град Ика, известен с огромните си пясъчни дюни. Намиращият се наблизо оазис Уакачина е приказно местенце, перфектно за снимки на великолепния залез и любимо място на местни и туристи за спускане с дъска по пясъчните дюни или силна доза адреналин с бъгита из пустинята /1-2 часа / (опция срещу допълнително заплащане).
Уакачина – Наска
Следващата ни спирка е една от най-големите археологически загадки в света: линиите Наска. Изображения на птици, насекоми и животни са разпознаваеми само от въздуха. По желание ще прелетим над известните, останали загадка и до днес линии. Полетът е с малко самолетче и се заплаща допълнително. Целият район на пустинята някога е бил дом на древните Паракас и Наска култури, които предшествали инките с повече от половин хилядолетие. Посещение на акведуктите на инките, които все още набавят вода от Андите в пустинните селища. Свободно време за разходки из традиционното перуанско градче Наска. Нощен преход с луксозен автобус (полулегла) до Арекипа (около 11 часа).
7 Ден: Арекипа
Вторият най-важен град в Перу след Лима, Арекипа поддържа традиционен колониален стил и по-спокойно ежедневие в сравнение със столицата. Разположен на 2325 м. над морското равнище и заобиколен от красивите Анди, този възхитителен колониален град заслужава да бъде посетен. Арекипа е изграден от светла на цвят вулканична скала, наречена sillar, на която се дължи блестенето на слънце на по-старите сгради, давайки на града псевдонима "Белият град". Централният площад с неговите кафенета е най-привлекателното място за посетителите. Тези, които се интересуват от историята и архитектурата ще посетят красивия манастир Санта Каталина, който предлага кратка почивка от външния свят и уникален поглед към отминалия начин на живот. Разходката продължава с разглеждането на Йезуитската църква и колониалния квартал Янахуара, от чийто площад се откриват гледки към прелестните върхове, обграждащи Арекипа, най-известният от които е вулкана Ел Мисти – висок 5822 м. със своя красив заснежен връх. Нощувка.
8 Ден: Арекипа – Колка Каньон - Арекипа
Днес ще пътуваме през високи равнини, обградени от обширно терасиране от древните инки, по пътя за Колка Каньона-един от най-дълбоките каньони в света. Цветовете на ливадите сменят своите нюанси и релеф, а красотата им се допълва от езерата и трите вида обитатели на Андите – алпака, лама и викуня. Ще зърнем цели стада от тези планински животни, чието разнообразие от цветове и видове изобилства. Днес ще преминем и през най-високата точка по време на нашето пътуване из Перу – планински проход разположен на около 4900 м.н.в.
Пътните инженери едва са повярвали на очите си, когато посещават за първи път долината Колка през 70-те години на 20-и век за да построят първия път в района. Кондори кръжали из брилянтно-сините небеса. Река се извивала хиляди метри надолу към дъното на недостъпен каньон. Безброй каменни тераси преливали от картофи и царевица. Каменни и кирпичени селца, всяко с малка, но елегантна колониална църква, нанизани като перли по ръба на долината. Жени, облечени във фантастично бродирани поли и шапки с панделки и пайети подкарали алпака. Народите Колагуа и Кабана, които са живели тук от 800 г. пр. Хр., са изградили уникална система за терасиране, позволяваща на стените на долината да събират разтопения сняг от близките вулкани. Арекипа–Пуно (автобус, нощен преход)
9 Ден: Пуно, намиращ се на 3830 м. над морското равнище /на брега на езерото Титикака/. Известен с изобилието си от традиционни танцьори Пуно е най-високият град, в който ще спим по време на нашето перуанско пътешествие. Около обяд посещение на археологически парк Силустани около Пуно.  Нощувка.
10 Ден: Езерото Титикака
След нощувката в Пуно се отправяме с лодка през пленяващото с красотата си езеро Титикака - най-голямото езеро в света, разположено на височина над 2000 метра. Гледките от островите Амантани и Такиле са зашеметяващи. На път за китния остров Такиле ще посетим невероятните плаващи тръстикови острови на племето Урос. Островите са направени от слоеве тръстика, наслагвани един върху друг. Продължаваме за остров Такиле, който изглежда сякаш от приказките и посещението му определено ще остане незабравимо. Хората там имат уникална култура, стил на обличане и начин на живот. Плетенето е строго мъжка професия, а преденето се извършва от жените. Разходка из острова и възможност за шопинг на типични за региона ръчно изработени плетива. Традиционен обяд на острова. Следобеда се връщаме обратно в Пуно. Нощувка.
11 Ден: Пуно – Куско (около 8 часа, автобус)
Пътуването до Куско ще отнеме почти целия ден и ще можем да се насладим на красиви пейзажи от високите Анди. Късният следобяд пристигаме в Куско, трансфер до хотела и свободно време за разходки и първи впечатления от града. Нощувка.
12 Ден: Куско
Наред със столицата на ацтеките Теночтитлан (сега погълната от днешно Мексико Сити), Куско е другата имперска столица на Америка в началото на испанското завоевание. Куско е бил ослепителна гледка със своите храмове от елегантно подредени камъни, огромни площади, кралските дворци и крепостта на хълма Сакскайуаман, която инките, по някакъв необясним начин са изградили от камъни с големината на къща. Древната столица на империята на инките е не просто една уникална дестинация, това е град, пропит с история, традиции и легенди, който привлича всеки, който иска да се докосне до една вековна култура, много по-различна от нашето съвремие. Централният площад на Куско – Плаза де Армас е изключително красив, заобиколен от колониални каменни аркади и благословен с две изключителни църкви – Катедралата и църквата наречена Iglesia de la Compañia de Jesús. Катедралата е издигната върху двореца на инките Виракоча, а църквата Iglesia de la Compañia de Jesús е построена от йезуитите върху друг дворец на инките-Huayna и е с изключително богато украсена фасада. Продължаваме с най-богатият храмов комплекс от времето на империята на Инките – Кориканча, един изключителен пример за майсторството на Инките в каменоделството. Свободно време за разходки или посещение на впечатляващата крепост Сакскайуаман (срещу допълнително заплащане). Нощувка.
13 Ден: Куско
Възможност да се разходите и потопите в атмосферата на столицата на империята на Инките, да обиколите множеството пазари /пазара всяка събота е един от най-големите в Перу/, предлагащи най- голямото разнообразие на сувенири и вълнени изделия в Перу, да се насладите на местните заведения, известни с вкусните си ястия. За по-запалените по културата на инките ще ви предложим опция (срещу допълнително заплащане) за посещение на Морай - археологически комплекс със земеделски тераси, изградени във формата на разширяващи се кръгове, където инките са създавали различни микроклимати с цел облагородяване и култивиране на разнообразни земеделски култури. Турът до Морай е съчетан с посещение на солниците Марас. Нощувка.
*** Като алтернативен тур за почитателите на природата и трекинга предлагаме изкачване до цветната планина, по известна като Rainbow Mountain (срещу допълнително заплащане). – За тази екскурзия е необходим един цял ден.
14 Ден. Куско-Писак-Куско
Ще посетим впечатляващите руини край Писак, както и колоритният занаятчийски пазар на местните индианци. Руините в Писак предлагат интересен прозорец към живота на инките, защото съчетават религиозна, гражданска и военна архитектура на едно място. След това се отправяме към градa и крепостта на Ойантайтамбо, които са разположени стратегически с изглед към красивата долината на река Урубамба. Тези руини са известни като най-добрия оцелял пример за градоустройството и строителните умения на инките. Той е обект на възхищение със своите огромни стръмни тераси охраняващи крепостта на инките и е едно от малкото места, където испанците са загубили голяма битка по време на завладяването. Ще се изкачим до внушителните руини, навремето служили едновременно като крепост и храм, и ще почерпим енергия от грандиозните гледки на заобикалящите планини със заснежени върхове. Докато се разхождаме из руините ще се възхитим на необикновените строителни умения на инките, чиито произведения са издържали битките на природата и човека в продължение на стотици години. Връщане в Куско. Нощувка.
15 Ден: Куско – Долината на Инките (около 3-4 часа)
Влак до Агуас Калиентес.
В сравнение с хладния, разреден въздух на Куско, Свещената долина има приятен климат и буйна растителност и инките са я считали за рай на земята. Река Урубамба, която инките са считали за свещено отражение на Млечния път, преминава през Свещената долина – спираща дъха със заснежените си планински склонове, скали от червен гранит и тучно зелени тераси. Завещаните от инките дворци, крепости и храмове на слънцето, са разпръснати из цялата долина, наред с очарователните селца на Андите, които произвеждат и продават някои от най-добрите ръчни изделия в страната. Нощувка
16 Ден: Мачу Пикчу
Въпреки усилията на много фотографи, никоя картичка не може да улови величието на Мачу Пикчу. Погледнати отгоре, улиците на града, храмовете и стълбищата се разпростират по билото на джунглата, което пада повече от 300 метра в реката Урубамба по-долу. Върхове на Андите, включително Уайна Пикчу (изкачването е с допълнително заплащане), с формата на рог се издигат и обгръщат този облян в мъгла остров в небето. Мястото притежава енергия, духовно усещане и вероятно е най-добрият пример в света на архитектурата, интегриран с пейзажа. Тераси, градини, храмове, стълбища и аквадукти - всички имат своя цел и грация. Фигури имитират силуетите на околните планини. Прозорци и инструменти проследяват слънцето през лятното и зимното слънцестоене. Когато слънцето изгрява, редове от руини са осветени една след друга докато слънцето бавно се издига над планинските върхове. Рано сутринта ще посетим „Изгубеният град на Инките” преди да са пристигнали множеството туристически групи. Свободно време за да попием от атмосферата на това великолепно място. Следобяда се отправяме по обратния път към Куско. Нощувка.
17 Ден: Куско-Лима /самолет/
17-18 Ден: Лима-София Полет до София.

 

 

Етикети Екскурзии,
ФОРМА ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ/ЗАПИТВАНЕ
Име
E-maill
Телефон
Оферта номер
Оферта име
Брой възрастни *
Брой деца *
Брой дни *
Запитване
Разработено от ЕС ЕС ДЕЙТА ЕООД с помощта на OpenCart