ЙОРДАНИЯ 2020 – 12.01-19.01.2020 / 7 нощувки, 8 дни

ЙОРДАНИЯ 2020 – 12.01-19.01.2020 / 7 нощувки, 8 дни

ЙОРДАНИЯ 2020 – 12.01-19.01.2020 / 7 нощувки, 8 дни
Дестинация: ИЗРАЕЛ
Номер на офертата: 500470
Валидност: актуална
Цена: 1 820.00 лв.
Количество:
    или    

 

  

Екскурзия до Хашемитско кралство Йордания 
с водач от България
ПРОГРАМА ЗА ЦЕНИТЕЛИ С ВСИЧКО НАЙ-КРАСИВО ОТ ЙОРДАНИЯ
12.01-19.01.2020 / 7 нощувки, 8 дни
София – Акаба – Петра – пустинята Уади Рум с джип сафари – Мадаба – Небо – Мъртво море – Джераш – Аман – Акаба – София
 
 
ПРОГРАМА:
12.01.2020 /неделя/ София – Акаба – 15:30 ч. събиране на групата на летище София в 17:35 ч – директен полет до Акаба, Йордания.
Акаба – курорт на Червено море, градът е известен в цял свят с отличните възможности за гмуркане. От града, се разкрива уникална гледка към 4 държави едновременно – Йордания, Египет, Израел и Саудитска Арабия. Настаняване в хотел 3-4*, нощувка.
 
13.01.2020 /понеделник/ – Акаба – Петра
Отпътуване за каменния град Петра, наричан е още Розовия град заради естествения розово-червен цвят на скалите. Градът е включен в листата на новите Седем чудеса на света на ЮНЕСКО. Открит е случайно през 1812 г. от швейцарския пътешественик Буркхард. Преди се е наричал “Изгубеният град” и е бил известен само на бедуините. До него се стига след като се прекоси пустинята и се мине през стръмен каньон, дълъг над 1 км, със стени високи около 200 м, наречен Сик. След това пред погледа ни се открива смайващата 50 метрова Съкровищница, наречена Ал-Каснех Фарун, позната ни от филма “Индиана Джонс”, в която се счита също, че е скрит Светия Граал. Следват повече от 4000 открити внушителни фасади, изсечени в скалите, Римския амфитеатър със 7000 седящи места, Византийската църква с красивата цветна мозайка, царските гробници, пазарите и Храмът на крилатия лъв. Особено интересни са резервоарите, каналите и дренажите, благодарение на които жителите на Петра са имали вода. Първите доказателства, че по тези земи са живели хора са от 1000 г. пр. н. е.. От IV в. пр. н. е. до VII век след н. е. градът е важен търговски център, в който живее арабското племе набатеи. 
Общо ходенето пеша е цял ден - около 4 км – предвидете си удобни дрехи и обувки. Нощувка.
 
14-15.01.2020 /вторник, сряда/
Петра и Малка Петра. 2 нощувки в Петра.
 
16.01.2020 /четвъртък/
Продължаваме към пустинята Уади Рум (Wadi Rum). Тя започва след Петра. Смята се, че допълнителните камъни и пясъка, необходими за строежа на града, са носени от тук. Уади Рум е истинско предизвикателство за катерачите и откривателите. Накъдето и да си обърне погледа човек вижда скали и дюни с червеникав цвят. Има образувания с около 2000 метра височина и скални рисунки на повече от 4000 години, които се появяват внезапно пред погледа. Това е удивително място, почти недокоснато от човешка ръка. Тук времето и ветровете са изваяли високи пясъчни „небостъргачи” , познати като „Долината на луната” – мястото, където принц Фейсал бин Хюсейн и Лоурънс Арабски са се подвизавали по време на арабското въстание срещу османците през Първата световна война. Уади Рум е просторно място с романтичен дух и съвършенна красота, опасан от внушителни извиващи се червеникави пясъци. Ще имате възможност да се насладите на невероятно красивия пустинен залез и изящното звездно небе. Вечерта ви очакват забавления край огъня в бедуинския лагер, където ще се запознаете с техните носии, музика и танци. Вечеря и нощувка в пустинята в бедуинска палатка.
 
17.01.2020 /петък/ – Пустинята Уади Рум /джип сафари/ – Мадаба – Небо – Река Йордан – Мъртво море
Закуска в пустинята в бедуинското селище. Следва едно невероятно преживяване – 2-часово джип сафари сред необикновени пясъчни дюни с размерите на планини, обагрени в розово-червено в пустинята Уади Рум. След сафарито отпътуване за древния град Мадаба, едно от най-значимите места в Светата земя. Тук е съсредоточена най-голямата християнска общност в Йордания. В продължение на два века (от V до VII) стотици мозайки са подредени в църквите на Мадаба и обикновените домове, като тази, покриваща пода на гръцката църква „Св. Георги”, т.н. “мозаечна карта” на Обетованата земя е изработена от около 2 млн. малки квадратни цветни камъчета и е уникална за времето си с абсолютно точното географско разположение на изобразените места. Смята се, че целият й размер е бил 6 на 15,6 метра. Днес може да се види само около ¼ от нея, но пак впечатлява прецизността и търпението, с което са изобразени поля, гори, равнини, реки, храмове. 
Отпътуване към планината Небо, от която се смята, че Моисей е зърнал Обетованата земя и е предал богу дух. Тук остава и вечният му дом. На мястото е построена църква, посетена от Папата, който собственоръчно е засадил дърво в градината.
Планината Небо е свещено място за християни, мюсюлмани и евреи. Когато Моисей застава на нейния връх, Бог му показва обетованата земя. От Небо тя наистина се вижда цялата, а в ясно време погледът стига дори до Йерихон и Йерусалим. След като се насладите на гледката, можете да влезете в църквата, да запалите свещ. Да чуете историята за Моисей, който е погребан в планината Небо от самия Бог и за пророка Муса (аналог на Моисей според ислямската традиция), чийто гроб се намира недалеч от планината. Преданията и легендите, свързани с мястото са безброй, стига само да имате желание да слушате. Продължаваме по пътя на кралете с панорамна гледка към каньона Ал Мухеб. Следва посещение на река Йордан и мястото, където Иисус Христос е покръстен от Йоан Кръстител. След това се насочваме към Мъртво море. Контрастът между великолепието на живота в Червено море и застиналите, причудливи фигури образувани от сол в Мъртво море е невероятен. И най-любопитното е, че водите му са лечебни. В тях има съставки, които успяват да преборят всякакви кожни заболявания. Дори такива, които са смятани за нелечими. По крайбрежието са разположени хотелски комплекси и клиника, в която прииждат хора от цял свят. Особено забавно за плажуващите за първи път на Мъртво море е, че не могат да потънат. Заради високата соленост на водата, можете просто да се изтегнете на нея и да лежите спокойно, докато четете книга или вестник. 
Настаняване в хотел 3-4* на Мъртво море. Нощувка.
 
18.01.2020 /събота/ – Мъртво море – Джераш – Аман
Сутринта отпътуване към Джераш (древноримският град) – Градът Гераса (Gerasa) е построен през II в. пр. Хр. и се превръща в един от десетте велики града на римската империя. През 749 година няколко силни земетресения го разрушават и той остава погребан в земята чак до XIX век. Днес, по съхранените римски останки в Джераш (Jerash) (по името на съвременния град, който се е развил недалеч от Гераса), човек лесно може да си представи как е изглеждало мястото. Запазени са площади, фонтани, улици, театри, бани, пазари, хиподрума, жилища – сякаш римляните ей сега ще излязат от домовете си и ще се смесят с туристите. В запазения римски град се провежда и тримесечен летен фестивал с много концерти и спектакли – смята се за едно от най-големите културни събития в региона. След разглеждането на Джераш следва отпътуване за столицата на Хашемитското кралство – Аман. Нощувка.
 
19.01.2020 /неделя/ – Аман – обяд по път – Акаба
Следва обиколка на Аман – един уникален град, съчетаващ хилядолетна история с модерното съвремие, западната с източната култура. Белият град Аман – издигнат от бели и розови камъни е столицата на Йордания. Той се разпростира на 19 хълма, които се наричат джабали. А джабалът, който ще посетите, се нарича Цитаделата. На него е имало живот още преди 18 000 години и все още могат да се видят следи от обитателите му през различните епохи: пещерите, в които са живели хората от Бронзовата епоха; храмът на Херкулес; дворецът Умаяд; римски амфитеатри и византийски църкви. Разположен е на 19 хълма, с преобладащо ниски къщи от бял камък, откъдето идва и името му: “Белият град”. Ще разгледаме Цитаделата с множество разкопки от римско и византийско време, както и от Умаядската цивилизация. Величественото възвишение предлага красива гледка към пазарната част на града. Обиколката на града включва и посещението на Римския амфитетър, издълбан в хълма, в долната част на Цитаделата.
Отпътуване към Акаба.
Пристигане в Акаба, при възможност свободно време за разходка из Акаба. Йордания има един излаз на Червено море, мястото на което се срещат морските пътища, идващи от Азия, Африка и Европа и се събират тук в Акаба (Aqaba). Малък град, обрасъл с палми и заобиколен от червени планини. В него най-привлекателни за туристите са възможностите за гмуркане и шнорхелинг. Кораловите рифове във водите на Акаба са едни от най-красивите в света.
В 21:05 ч следва полет Акаба – София–––––––––
 
Полетно разписание Ryanair:
12.01.2019 – София 17:35 ч. – Акаба 20:30 ч.
19.01.2019 – Акаба 21:05 ч. – София 00:10 ч. на 20.01.2020
 
ПАКЕТНИ ЦЕНИ
възрастен в двойна стая - 1820 лв
 
Пакетната цена включва:
самолетни билети с Ryanair с включен малък ръчен багаж с размери 40х20х25 см. и голям ръчен багаж до 10 кг и с размери 55х40х20 см.;
приоритетно качване за нашите клиенти – по този начин се гарантира качването на ръчния багаж в самолета и се избягва реденето на опашка;
местен екскурзовод на английски език и с превод на български по време на цялата екскурзионна програма;
1 нощувка в хотел 3* в Акаба;
3 нощувки със закуски в хотел 3* в Петра; 
1 нощувка в хотел 3* на Мъртво море;
1 нощувка в хотел 3* в  Аман;
1 нощувка със закуска и вечеря и фолклорна програма в пустинята Wadi Rum в бедуинско селище в палатка;
2-часово сафари в пустинята Wadi Rum с джипове;
всички екскурзии и входни такси, описани в програмата;
всички трансфери с луксозен климатизиран автобус/микробус;
такса за хотелите;
медицинска застраховка на стойност 10,000 евро;
Михаела Стойкова Orfea Sonic Enter Studio - кристални купи, медитации в пустинята Wadi Rum;
Цената не включва:
доплащане за чекиран багаж до 20 кг. Багажът се заявява при резервацията, при допълнително заявяване цената е по-висока! Цената подлежи на препотвърждение към момента на резервацията! 
доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. – 7.00 лв., над 70 г. – 14 лв.;
бакшиши за шофьора и екскурзовода по 5 долара на ден/на човек, заплащат се задължително при пристигането в Йордания;
разходи на храна;
разходи от личен характер;
виза – към момента при кацане в Акаба не се заплаща виза, местните власти винаги имат право да променят тези условия, ще бъдете информирани преди заминаване дали има промяна;
Начин на плащане:
50% депозит - при резервация. 
50 % доплащане –  30 дни преди отпътуване.
Необходими документи:
данните от валиден международен паспорт. Тази информация ни трябва за закупуване на самолетните билети и медицинската застраховка!
Вид използвани транспортни средства по програмата:
самолет
автобус / микробус
 
 Допълнителна информация  
екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност!!!
за пътуване до Йордания е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане;
климат: в по-голямата си част Йордания попада в тропичния климатичен пояс. Времето е топло, сухо и безоблачно през цялата година с ясно изразен пустинен характер. В района на Мъртво море и крайбрежният град Акаба на брега на Червено море дневните температури варират от 21°C през януари до 40°C през юли и август. През зимните месеци от ноември до март нощите са студени с температури между 8 и 15°C. През останалата част от годината нощните температури са между 17 и 25°C.
официалната валута е Йордански динар (JD или JOD);
за престоя ви в Йордания е добре да носите във вас долари или йордански динар, ако не успеете в България да си обмените динари, на място екскурзоводът ще ви покаже място за обмен на валута в Агаба;
приблизително на ден са ви необходими 25 динара за храна и дребни сувенири;
в Йордания алкохолът е разрешен за туристи и се сервира в хотелите и заведенията, както и се продава свободно в магазините. Записвания : 0887 11 18 61

 

Етикети Екскурзии,
ФОРМА ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ/ЗАПИТВАНЕ
Име
E-maill
Телефон
Оферта номер
Оферта име
Брой възрастни *
Брой деца *
Брой дни *
Запитване
Разработено от ЕС ЕС ДЕЙТА ЕООД с помощта на OpenCart