КОЛЕДЕН КРУИЗ ПО СВЕТИТЕ ЗЕМИ 2023

КОЛЕДЕН КРУИЗ ПО СВЕТИТЕ ЗЕМИ 2023

КОЛЕДЕН КРУИЗ ПО СВЕТИТЕ ЗЕМИ 2023
Дестинация: ОАЕ - Дубай
Номер на офертата: 200144
Валидност: актуална
Цена: 2 450.00 лв.
Количество:
    или    

КОЛЕДЕН КРУИЗ ПО СВЕТИТЕ ЗЕМИ

Маршрут: Пирея Атина (Гърция)/ Солун /Гърция/ Измир (Турция) / Крит, Агиос Николаос (Гърция) Анталия (Турция)/ Лимасол (Кипър)/ Александрия (Египет)/ Хайфа (Израел) /Лаврион Атина (Гърция)

Цени на човек в двойна каюта
промоционални цени до изчерпване на каютите

ПЕРИОДИ

15.12-27.12.2023

ВЪТРЕШНА каюта IА

2450лв

ВЪТРЕШНА каюта IB

2528лв

Каюта XB ПРОЗОРЕЦ

2842лв

Каюта XC ПРОЗОРЕЦ

2920лв

Каюта XD ПРОЗОРЕЦ

2999лв

1-во и 2-ро дете 0-12г (ненавършени) 1627лв при

двама пълноплащащи /

Доплащане за единична каюта: 870лв

 

 

 

Ден

Пристанище

Акустира

Отплава

Събота

Пирея (Гърция)

-

15.00ч.

Неделя

Солун (Гърция)

08.00ч.

15:00ч.

Понеделник

Измир (Турция)

09:00ч.

15:30ч.

Вторник

Крит /Агиос Николаос/ (Гърция)

08:30ч.

15:00ч.

Сряда

Анталия (Турция)

10:00ч.

17:00ч.

Четвъртък

Лимасол (Кипър)

07:00ч.

12:30ч.

Петък

Александрия (Египет)

      07:00ч.

23:30ч.

Събота

Александрия (Египет)

07:00ч.

13:00ч.

Неделя

Хайфа (Израел)

09:00ч.

23:30ч.

Понеделник

Хайфа (Израел)

07:00ч.

16:00ч.

Вторник

В открито море

 

 

Сряда

Лаврион (Гърция)

08:30ч.

 

Цената включва:

- Транспорт с луксозен автобус до пристанище Пирея, Атина в двете посоки

- Водач от фирмата през цялото пътуване

- 11 нощувки на новия круизен кораб Celestyal Journey

INCLUSIVE програма на борда – закуска, обяд, вечеря, съгласно програмата на борда, неограничено количество напитки в ресторанта по време на обяд и вечеря/: домашно вино /червено, бяло, розе/, наливна бира, безалкохолни напитки /7up, кока-кола, диетична кока-кола, лимонада, фанта, сода, тоник, джинджифилова безалкохолна бира, сокове /портокал, грейпфрут, ябълка, доматен/, кафе филтър, чай, студен чай, минерална вода/

- Пристанищни такси , Такса обслужване

- Анимация и професионални вечерни шоу програми

- Използване услугите на борда - Jacuzzi и фитнес

- Медицинска застраховка с покритие Ковид на стойност 10 000евро със ЗК "Евроинс"

Цената не включва:

- Египетска виза – 25 $ / заплаща се на място/

- Допълнителни услуги (СПА, комуникации, пране и др.), Хазарт (бинго / казино и др.), доплащане на Медицинска застраховка с покритие Ковид на стойност 10 000евро със ЗК "Евроинс" - 10лв за лица над 65г, 25лв за лица от 75г до 82г, Рум-сервиз и напитки от мини бара, за малките пасажери /под 18г/ не се сервира алкохол, горивна такса

Програма

1 ден  /Петък/ София - ПИРЕЯ (ГЪРЦИЯ) Отпътуване от София в 22:30ч от Руски Паметник по маршрут София-Пирея.

2 ден /Събота/  ПИРЕЯ (ГЪРЦИЯ) Настаняване в круизния кораб. В 15:00 отплаваме. През първата ви нощувка на борда ще имате възможност да релаксирате и да се отдадете на гостоприемството в очакване на новите приключения на това пътуване през трите континента Африка, Азия и Европа в духа на Седемте чудеса на древния свят. Вечеря, нощувка и увеселителни програми на борда на круизния кораб.

3 ден /Неделя/ СОЛУН (ГЪРЦИЯ) В 08:00 часа корабът акостира на пристанището в Солун. Свободно време. Корабът отплава в 15:00 часа. Вечеря, забавления и нощувка на круизния кораб.

4 ден /Понеделник/ ИЗМИР (ТУРЦИЯ) В 09:00 часа круизният кораб акостира на пристанището в Измир. Свободно време. Корабът отплава в 15:30 часа. Вечеря, забавления и нощувка на круизния кораб.

5 ден /Вторник/ КРИТ /Агиос Николаос/ (Гърция) Намираме се на най-големия и най-южен гръцки остров - остров Крит / гр. Агиос Николаос / от 8,30ч до 15,00ч; Градът носи името на Свети Никола, считан за покровител на моряците и на цяла Гърция. Град Агиос Николаос, столицата на Източен Крит, е разположен в красивия залив Мирабело и е построен върху руините на древния град Лато прос Камара. Туристическа атракция е лагуната на езерото Вулисмени, където според легендите се е къпела Афродита. Възможост за допълнителни екскурзии. Вечеря, увеселителна програма и нощувка на круизния кораб.

6 ден /Сряда/ АНТАЛИЯ (ТУРЦИЯ) В 10:00ч корабът акостира в живописния курорт Анталия, заобиколен от високи планини и известен с красивите си плажове. Възможост за допълнителни екскурзии. Вечеря, увеселителна програма и нощувка на круизния кораб.

7 ден /Четвъртък/ ЛИМАСОЛ (КИПЪР) В 07:00 корабът акостира в Лимасол – вторият по големина град в Кипър, както и основен център на туризма и винопроизводството, известен с най-голямото пристанище в страната. Имаме свободно време, както и възможност за допълнителни екскурзии.  Отплаваме в 12:30 часа. Обяд, забавления, вечеря, увеселителна програма и нощувка на круизния кораб.
8 ден / Петък / АЛЕКСАНДРИЯ (ЕГИПЕТ) В 07:00 часа круизният кораб акостира в Александрия – най-голямото морско пристанище и втория по големина град в Египет. По желание - възможост за Целодневна автобусна екскурзия " Класически Кайро" Комфортен и климатизиран автобус ще ни качи от пристанището и ще ни отведе до Кайро – най-големият град в Африка, където ни очакват прекрасните забележителности, които ще видим на тази екскурзия. Първата ни дестинация са могъщите пирамиди в Гиза - едно от Седемте чудеса на света. Там ще имаме свободно време за разглеждане и потопяване в атмосферата и снимки. По ваше желание може да яздите камила или да влезете в Хеопсова пирамида с допълнително заплащане. Следващата спирка е при пазителя на долината – Древния Сфинкс. Свободно време за снимки. Следва обяд на блок маса в 5* хотел, където ще се насладим на ориенталската кухня на Египет. Турът продължава в сърцето на Кайро – площад Тахрир /Свобода/, посещение на Националния Архиологически музей и залата на Тутанкамон. Следва посещение на фабрика за производство на папируси. Свободно време за сувенири и отпътуване обратно към кораба. Вечеря, забавления и нощувка на круизния кораб.
9 ден / Събота / АЛЕКСАНДРИЯ (ЕГИПЕТ) Разположен северозападно от делтата на Нил, Александрия е най-голямото пристанище в Арабска република Египет и един от големите летни курорти на Средиземно море. Възможност за допълнителна екскурзия в Александрия. Нощувка на круизния кораб.
10 ден / Неделя / ХАЙФА (ИЗРАЕЛ) В 09:00 часа корабът акостира в Хайфа, третият по големина град в Израел, намиращ се в северната част на страната. Разположен е на брега на Средиземно море и е най-голямото пристанище в държавата. В превод от иврит името на града означава “красив бряг” и неслучайно Хайфа е известен като един от най-красивите градове в света. Разположен на склоновете на планината Кармел, потъналият в зеленина град спира дъха на всеки посетител. Възможност за допълнителна целодневна екскурзия Йерусалим – Витлеем с включен обядВечеря, забавления и нощувка на круизния кораб.
11 ден / Понеделник / ХАЙФА (ИЗРАЕЛ)  Възможност за полудневна допълнителна екскурзия по ваш избор. В 16:00 часа корабът отплава. Вечеря, забавления и нощувка на круизния кораб.
12 ден / Вторник / ОТКРИТО МОРЕ През целия ден корабът е в открито море и ще можете да се насладите на забавленията с развлекателната програма на борда. Нощувка на круизния кораб.
13 ден /Сряда/ ЛАВРИОН АТИНА (ГЪРЦИЯ) - СОФИЯ (БЪЛГАРИЯ) Корабът акостира на пристанище Лаврион около 08:30 часа. Отпътуване с автобуса за България. Пристигане привечер.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ по желание:
ЕГИПЕТ 
Целодневна автобусна екскурзия " Класически Кайро"/ALX-01/ – с включен обяд.  Комфортен и климатизиран автобус ще ни качи от пристанището и ще ни отведе до Кайро – най-големият град в Африка, където ни очакват прекрасните забележителности, които ще видим на тази екскурзия. Първата ни дестинация са могъщите пирамиди в Гиза - едно от Седемте чудеса на света. Там ще имаме свободно време за разглеждане и потопяване в атмосферата и снимки. По ваше желание може да яздите камила или да влезете в Хеопсовата пирамида с допълнително заплащане.
Следващата спирка е при пазителя на долината – Древния Сфинкс. Свободно време за снимки. Следва обяд на блок маса в 5* хотел, където ще се насладим на ориенталската кухня на Египет. Турът продължава в сърцето на Кайро – площад Тахрир /Свобода/, посещение на Националния Архиологически музей и залата на Тутанкамон. Следва посещение на фабрика за производство на папируси. Свободно време за сувенири и отпътуване обратно към кораба. Цена: Възрастен: 139 евро / 272.00 лв. / и дете: 99 евро /194.00 лв.//Екскурзията е включена в цената за всички, заявили Премиум Пакет/

Забележителностите на Александрия /ALX-05/– полудневна автобусна екскурзия
Ще започнем разходката през цветните улици на Александрия и ще се насладим на красивата архитектура. Ще разгледаме бронзовата статуя на Мохамед Али, основател на модерен Египет, намираща се на площад Маншея. На няколко стъпки е елегантната мраморна постройка, посветена на Незнайния войник, с почетните му стражи на вниманието от двете страни.
 Първото ни посещение ще бъде в зловещите и интригуващи катакомби на Шаукафа, обширен погребален комплекс на три етажа, датиращ от 2-ри век след Христа. Продължаваме към Цитадела на Кайт Бей, построена на Александрийския фар, който е бил едно от седемте чудеса на древния свят. Тук ще направим кратка фотоспирка, преди да посетим близката джамия на Абу ел Абас, една от ислямските забележителности на Александрия, характеризираща се с високите си минарета и четири купола. Тук ще бъде направена и кратка спирка, за да се снима тази внушителна постройка с околните архитектурни експонати. Следващата ви спирка ще бъде в Александрийската библиотека от най-необичайните архитектурни шедьоври на 21-ви век. Посетете свитъците и Музея на антиките на библиотеката, преди да се присъедините отново към автобусите си за обратното пътуване до пристанището. Възрастен: 79 евро / 154.00 лв. / и дете: 59 евро / 115.00 лв.

ИЗРАЕЛ Целодневна Йерусалим и Витлеем /HAI-01/– с включен обяд. Целодневна екскурзия, която включва забележителности и изгледи от библейски времена. Приключението ни започва от пристанище Хайфа през юдейските планини и Портата на долината, обсадена по време на войната за независимост през 1948г. Ще надзърнем от далеч стените на стария град Йерусалим, а след което ще навлезем, за да разгледаме.  Ще се разходим около стария град и сред оживения пазар, в който се събират три религии. След което се отправяме към Църквата Възкресение Христово /Божи гроб/, където Исус е бил разпънат и погребан. Ще преминем и през улица Виа Долороса и Стената на плача – свято място за юдеите, където отправят молитви и ги полагат в стената. Ще имаме свободно време за обяд във Витлеем, градът на Давид и Яков. След почивката ще имаме възможност да видим мястото, където Исус е бил роден – Църквата Рождество Христово. Време за шопинг и отпътуване обратно към кораба. Цена: Възрастен: 139 евро / 272.00 лв. / и дете: 99 евро /194.00 лв./ /Екскурзията е включена в цената за всички, заявили Премиум Пакет/

Целодневна екскурзия Назарет и Галилея – с включен обяд/HAI-02/. Ще се отправим с комфортен автобус по магистралата от пристанището на гр. Хайфа към живописните хълмове на гр. Назарет. Щом пристигнем в Назарет ще посетим гръцката православна църквата Свети Гавраил, наречена още Църквата на Благовещение и изворът на Мария. Според преданието Дева Мария е черпела вода от този извор, когато е получила Благата вест от ангел Гавраил, че ще роди Спасителя. В продължение на около три хиляди години това е бил единственият извор в селището Назарет. Изворът вътре в църквата се намира в края на ниска сводеста пещера, построена от кръстоносците през 12-ти век. Древни арменски плочки украсяват стените на пещерата, където с метална чаша може да се черпи вода от извора. Свободно време за пазаруване и сувенири. Втората ви спирка ще бъде Ярденит, свещено място, където е имало кръщения на първите християни. След това ще имаме време за обяд в местен ресторант. Панорамно пътуване през древните земи на Тиберия с нейните модерни хотели и ресторанти, ще ни отведе до руините на Капернаум, селище на брега на Галилейското езеро.  Градът е бил обитаванот 150 г. пр.н.е. до около 750 г. сл. Хр. Тук ще видим древната синагога и къщата на Св. Петър. Продължаваме към Табха и Храма на Насищането, където е извършено чудото от Исус -  умножаването на няколко хляба и риби, с които е нахранил хилядни множества. Храмът е издигнат върху основите на църква от IV в. Във вътрешността се пазят древни мозайки, изобразяващи хлябове и риби, както и скалата, от която Исус е благословил и умножил храната. Планината на Блаженствата ще бъде следващата ни спирка, с византийската църква, която е издигната близо до сегашното място през 4-ти век и е била използвана до 7-ми век. Все още се виждат останки от водохранилище и манастир.  Привечер ще се върнем обратно на борда на кораба. Цена: Възрастен: 124 евро / 243.00 лв. / и дете: 89 евро / 174.00 лв. /

Хайфа Сити Тур /HAI-05/ Полудневна екскурзия

Представете си как стоите сред спокойствието и спокойствието на Висящите градини на Хайфа, нежно топъл бриз по лицето ти, гледащ надолу към града отдолу и отвъд към ярко синьото Средиземно море. Седи красиво на склоновете на планината Кармел пристанищният град Хайфа е известен като израелския Сан Франциско. То е зашеметяващо местоположение и гледките са невероятни. The градът е известен в цял Израел със смесеното си население на евреи и араби. Те мирно съжителстват в резултат в невероятно сливане на арабска и еврейска култури в града, третият по големина след това в страната Йерусалим и Тел Авив. Перлата в короната на града са Бахайските градини тераси, спускащи се надолу по планината Кармел. Те образуват част на Световния център на бахаите, световно наследство на ЮНЕСКО Сайт, който привлича повече от милион посетители годишно. Тези красиви градини са място за поклонение за членове на бахайската вяра и са известни също като Висящите градини на Хайфа, място за съзерцание. Има 19 тераси и 1500 стъпала. В дъното на градините е оживеният Хайфа Колония Германия, културното сърце на града, създадена през 19 век. Известен е със своите красиви улици с реставрирани сгради от ерата на тамплиерите. The главната улица на германската колония минава директно от дъното на градините към брега и е облицовани с ресторанти и кафенета. Самата планина Кармел доминира на 15 мили от бреговата линия между Хадера и е впечатляваща, ако не особено висока и има спираща дъха гледка във всички посоки. Цена: Възрастен: 79 евро / 154.00 лв. / и дете: 59 евро / 115.00 лв.

КИПЪР Панорамна обиколка на Лимасол и Курион /LIM-01/– полудневна, времетраене 4 часа. Първата спирка е в центъра на Лимасол. Туристите имат възможност да се разходят с местен екскурзовод в старата част – около рибарското пристанище и Средновековната крепост. В тази крепост крал Ричард Лъвското сърце се жени за Беренгария Наварска и я провъзгласява за кралица на Англия. Посещение на самата крепост не е предвидено, има свободно време в града. Следва посещение на архиологическия парк Курион – един от най-важните градове – държави на острова в древността. Разглеждане на амфитеатъра с 3500 места и къщата на Еустолиос, римска вила, с много стаи, всяка с различни по цвят и конфигурация мозайки от 5 в. след Хр. Обратно на борда. Цена: Възрастен: 69 евро / 135.00 лв. / и дете: 49 евро / 96.00 лв. /

ИЗМИР Домът на Дева Мария и древен Ефес Пътувайте назад във времето до древната гръко-римска епоха и разгледайте изброените от UNECSO руини на Ефес, един от най-добре запазените класически градове в Източното Средиземноморие. Полудневната обиколка ви отвежда и до Къщата на Дева Мария, която лежи забулена в мистерия и легенди. Ефес някога е бил и дом на храма на Артемида. Считан за едно от Седемте чудеса на древния свят, той може да се похвали с невероятната си структура с повече от сто мраморни колони, които са високи 1.7 метра. Отнема малко въображение, за да си представлим как храмът би изглеждал в разцвета си. Присъединете се към нас за половин ден, за да преоткриете величествения град, до когото древните путешественици са пътували със седмици, за да го достигнат. Цена: Възрастен: 74 евро / 145.00 лв. / и Дете: 55 евро / 108.00 лв. /

Обиколно пътешествие из древния Измир (ISM - 01) Полудневна обиколка на красивия град Измир; Градът е третият по големина град в Турция със своите 12 000 кв. км и е дом на повече от три милиона души. Той се представя като модерен, пренаселен метрополис, но докато обикаляме Измир, неговото великолепно древно минало оживява. Останките от древната агора, построена от Марк Аврелий през 178 г. пр.н.е., се намират в сърцето на града. Нашите водачи ще ви покажат и единствената открита досега двуетажна агора - първият й етаж е бил посветен на търговията, производството и съхранението, а вторият - на граждански събрания и търговия на дребно. Много от артефактите, открити от това забележително място, са изложени в Новия археологически музей на Измир, чиито галерии са подредени, за да ви изпратят на душевно пътешествие през историята. Цена: Възрастен: 49 евро / 96.00 лв. / и дете: 30 евро / 59.00 лв. /

КРИТ Прекрасен ден в Крит /AGH-02/ Полудневна автобусна екскурзия до красивите курортни градове Елунда и Агиос Николаос с бели блестящи пясъчни плажове, тук ще видим малкия остров Спиналонга с венецианска крепост, използвана за изолация на колония прокажени до 1957г и основа на сюжета на историческия роман на Виктория Хислъп „Островът“, номиниран за Книга на годината за 2007г и екранизиран в 26 епизода най-успешната телевизионна драма в Гърция. Отправяме се към Критса, един от най-старите градове на остров Крит, за да се насладим на традиционната красота на неговите тесни улици с балкони с много цветя, надвиснали над малки магазинчета и на грандиозните гледки към залива Мирабело. След Крица продължаваме към местна ферма за зехтин - собствениците са проектирали всички негови 2000 квадратни метра, представяйки Критския начин на живот. Тук се произвеждат зехтин, вино и ракия по традиционни методи от началото на 20 век. При пристигането си ще бъдем посрещнати с местна напитка и традиционно критско мезе, наслаждавайки се на народната музика и танци. Напускаме маслиновата ферма и се отправяме към живописния Агиос Николаос, считан за Сен Тропе на Крит, разходка покрай чаровните кафенета и ресторанти до главната забележителност на града – езерото Вулисмени, където според легендите са се къпели богините Атина и Афродита. Цена: Възрастен: 79 евро / 154.00 лв. / и Дете: 59 евро / 115.00 лв. /

СОЛУН Царските гробници във Вергина /THS-02/ Вергина е позната като първата столица на антична Македония. В музея на Царските гробници във Вергина най-забележителна е гробницата на Филип II, бащата на Александър Велики. Ще разглеждаме някои от най-важните притежания на Филип II Македонски, включително щита и златната броня. Друга находка е античният македонски символ – шестнадесетлъчево слънце, известно като Звездата от Вергина и венците на Филип II Македонски и Меда от Одесос, с които са погребани - Вергинският златен дъбов венец и Вергинският златен миртов венец. Изложени са и пищни стенописи. Музеят се намира на място, което е част от обширен кралски дворец и е един от най-важните музеи в Гърция. Районът е обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО със статут на „изключително свидетелство за значимо развитие в европейската цивилизация“. Цена: Възрастен: 79 евро / 154.00 лв. / и Дете: 59 евро / 115.00 лв. /

Премиум пакет – 750лв / включва ( заявява се при резервация ):

  •     All Inclusive пакет напитки - неограничено количество Premium напитки / коктейли, марков алкохол / уиски/Червен етикет/, джин, водка, ром, ликьори/, сода, безалкохолни напитки, наливна бира /Mithos/, вино – бяло, червено, розе, пенливо/,
  •     Целодневна автобусна екскурзия Кайро / ALX-01/ (от Александрия) пирамидите и Сфинкса в Гиза , обяд на блок-маса в 5* хотел, Национален Археологически музей в Кайро с разглеждане колекцията на Тутанкамон, посещение в Папирус Институт, връщане в кораба с екскурзовод на руски или английски език.
  •     Целодневна автобусна Йерусалим и Витлеем с включен обяд /HAI-01/
  •     1 час интернет на ден/
    ВАЖНО: пътуването се извършва с международен паспорт, валиден 6 месеца след пътуването.

 

Записване и срокове за плащане: 250лв депозит при резервация, доплащане до 30 дни преди датата на тръгване.

Здравни изисквания: Няма. /не се изисква сертификат за ваксина, не се изисква бърз тест при качване/.

Информация за круизния кораб CELESTYAL JOURNEY – Добре дошли в най-новия кораб на компанията – Celestyal Journey, чиято цел, покрай пътуванията към Гърция и Източното средиземноморие, е да ни обедини още повече. С капацитет от 1260 пасажера и 630 каюти, 149 каюти с балкон, 120 джуниър суит и 28 апартамента, корабът предлага разнообразие и истински комфорт.
 Седемте ресторанта на кораб Celestyal Journey предлагат разнообразна кхня на туристите си. Пет от ресторантите са за свободно ползване, и срещу доплащане са Thaissa Restaurant и Leda Cassual Dinning.

Барове и забавления. На кораба има осем уникални заведения, предлагащи разнообразни коктейли, свежи безалкохолни и богат избор от алкохолки напитки. А всеки ден ΘEATRO се грижи за вашето добро настроение с различни шоу програми.

 

Етикети Круизи,
ФОРМА ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ/ЗАПИТВАНЕ
Име
E-maill
Телефон
Оферта номер
Оферта име
Брой възрастни *
Брой деца *
Брой дни *
Запитване
Разработено от ЕС ЕС ДЕЙТА ЕООД с помощта на OpenCart