ПРИКАЗКИ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА: ВЕРОНА - УВЕСЕЛИТЕЛНИЯ ПАРК ГАРДАЛЕНД - ЕЗЕРОТО ГАРДА ; екскурзия с автобус 2024

ПРИКАЗКИ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА: ВЕРОНА - УВЕСЕЛИТЕЛНИЯ ПАРК ГАРДАЛЕНД - ЕЗЕРОТО ГАРДА ; екскурзия с автобус 2024

ПРИКАЗКИ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА: ВЕРОНА - УВЕСЕЛИТЕЛНИЯ ПАРК ГАРДАЛЕНД - ЕЗЕРОТО ГАРДА ; екскурзия с автобус 2024
Дестинация: ХЪРВАТСКА
Номер на офертата: 200115
Валидност: актуална
Цена: 585.00 лв.
Количество:
    или    
 
ПРИКАЗКИ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА: ВЕРОНА - УВЕСЕЛИТЕЛНИЯ ПАРК ГАРДАЛЕНД - ЕЗЕРОТО ГАРДА
 
СОФИЯ – ЛЮБЛЯНА – ПЕЩЕРАТА ПОСТОЙНА – ЗАМЪКА ПРЕДЯМА – ВЕРОНА – ГАРДАЛЕНД – СИРМИОНЕ – СОФИЯ 
 
Дати :  
02.04.2024 - 06.04.2024
02.05.2024 - 06.05.2024
04.07.2024 - 08.07.2024
 
Цена : 585 лв
 
Програма:
1 ден : 
Отпътуване от София, пл. “Руски паметник”в 5.00 ч. по маршрут София – Белград – Загреб - Любляна.
 
При безпрепятствено минаване на границите, вечерна разходка в словенската столица :  Любляна е град с душа и неописуем чар. Съществуват много легенди, свързани с нея, като на една от тях се дължи дори и символът на града – драконът на Любляна. Той може да бъде видян на доста места, а най-емблематичен от тях е известният Троен мост. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
 
2 ден : 
Закуска. Посещение на пещерата Постойна : тук се намира най-дългия туристически пещерен маршрут в света - 5,3 километра. Ето защо още през 1872 г. в пещерата е пуснато първото туристическо влакче. То се движело по специално положени релси като първоначално било бутано от самите гидове. В началото на 20 век вече било задвижвано от парен локомотив, а през 1945 година, парният локомотив е заменен с електрически. Пещерата е електрифицирана още преди Любляна – тогава столица на австро-унгарското херцогство Карниола. От откриването й до днес Постойна Яма е посетена от над 30 млн. туристи. В Постойна живее ендемитът пещерен протей по известен като „човешка риба”, който е най-голямото пещерно земноводно в света. Посещение на Замъка Предяма - уникална крепост издълбана в скала и седалище на Рицар Еразем Луегер - собственик на замъка през 15-ти век, известен като разбойник - барон. Наричали барона словенския Робин Худ… Легендата разказва как той обирал каляски, които преминавали през областта, а парите раздавал на бедните. Криел се в замъка, който сгушен в скалите и труднодостъпен, представлявал идеалното убежище. В замъка имало таен проход, естествено издълбан в скалата. Тайният маршрут излиза до върха на скалата и позволявал на Еразъм да влиза и излиза от замъка незабелязан. Всичко това и други интересни легенди ще чуем при посещението на замъка. Отпътуване за Италия. Настаняване в хотел в района на Верона. Нощувка.
 
3 ден : 
Закуска. Посещение на УВЕСЕЛИТЕЛЕН  ПАРК ГАРДАЛЕНД, който често наричат Италианския Дисниленд.  Форбс нарежда парка в топ 5 сред най-големите и забавни атракционни паркове в света. Със своите 4 тематични зони: адреналин, фантазия, приключения и шоу, той е подходящ и за деца, и за… пораснали деца. Целия комплекс се простира на площ от 445 000 хектара, като половината от тях се падат на увеселителния парк. А комплексът като цяло включва още хотел като от приказките и Аквариум. Разполага общо с 32 тематични атракции, 4 различни села и Gardaland Sea Life Aquarium. ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ПОСЕТЯТ ПАРКА, ПРЕДЛАГАМЕ СЛЕДНАТА ВЪЗМОЖНОСТ : Посещение на парка Сигурта: оазис за душата, тялото и хилядите феерични цветя. През есента тук можете да се насладите на уханието на ирисите, през пролетта – на лалетата, май е месецът на розите,докато месец юни бистрите води на 18те малки езерца се изпъстрят с червени и жълти водни лилии. Най-популярна, направо емблематична за парка е Алеята с розите, която разкрива гледка към замъка на Скалигери, построен през 12 век от управляващата Верона фамилия.  Минавайки по Розовата алея ще стигнете и до една от другите известни атракции: Лабиринта. Ако решите да минете и по Панорамния тур, ще можете да се насладите на пейзажа отвъд стените на парка – гледка, която не се забравя. В парка още можете да видите: Кучешкото гробище, Оброчната пещера, Слънчевия часовник, Градината на лечебните растения, Водните градини, Ермитажът, Камъкът на младостта, Долината на елените и Животните в местната ферма.Разходка до замъка Скалигери, доминиращ над целия пейзаж на Минчо. Със замъка се свързват легенди, най-разказваната сред тях изпълнена с мистерия и кръв, започва така: Векове назад, когато нощите бяха по-тихи и тъмни, когато само светлината на луната посребряваше назъбените кули на замъка Скалигери, никой Валеджано не смееше да се доближи до „имението“, тъй като всички знаеха, че някой или нещо броди из изоставените руини… След посещение руините на замъка,  отбивка в Боргето сул Минчо - малко селце, известно със старинните си водни мелници, построени над реката Минчо. Много от тях днес функционират като ресторанти, предлагащи местния деликатес – тортелини любовен възел (tortellini nodo d’amore). В Боргето има и красив полуразрушен замък, както и впечатляващ средновековен мост. Връщане във хотела в района на Верона. Нощувка.
4 ден : 
Закуска. Разходка във Верона - наричана още „Градът на любовта”, заради едноименната Шекспирова трагедия „Ромео и Жулиета”, но също така известна и със своето вино „Бардолино”. Разглеждат се (отвън) Арена ди Верона – най-големият оперен театър на открито в Европа; къщата на Жулиета, от рода Капулети; гробницата на Жулиета. Пиаца дел Синьори: в центъра на площада се намира статуята на Данте Алигери, живял в изгнаничество във Верона  продължение на 13 години. Пиаца дел Ербе: форумът на някогашния римски град, който и днес си остава своеобразното сърце на града, около площада са разположени Търговският дом /1301 г/, градската управа - Ратуша, 83-метровата кула Ламберти /1172 г./, наричана още Кулата с камбаните, както и готическият фонтан на Веронската Мадона от 1368 г. Замъка Кастелвекио, построен от рода Скалиджери, който управлява Верона през Средните векове. Днес замъкът функционира като музей, в който се помещава най-голямата художествена сбирка във Верона. Най-известните произведения са на Пизанело, Кривели, Мантеня, Веронезе и две платна с Богородица на Джовани Белини. Отпътуване за езерото Гарда – най-голямото в Италия и разходка в едно от най-магическите градчета на брега. Сирмионе е разположен на полуостров, врязващ се 2,5 км навътре в езерото, разделяйки го сякаш на две. Днес тук могат да се видят множество архитектурни и културни забележителности, датиращи от 1 в.пр.н.е. Най-известна сред тях, превърнала се в символ на града, е Грото ди Катул – най-старата римска постройка открита в Северна Италия. Има правоъгълна форма с размери 167 на 105 метра. „Пещерата на Катул” е най-голямата патрицианска вила, открита в Северна Италия. Тя свидетелства за богатството и лукса в онези дни. Друга открояваща се забележителност в града е Замъкът на Скалигери, датиращ от 13 век. Замъкът е построен като укрепление от фамилията, владяла векове наред Верона – Скалигери. Възникнал първоначално като малка крепост, през 12 век замъкът е превърнат от Мастино I де ла Скала в истински средновековен замък. Днес той е реставриран и превърнат в интересна за туристите забележителност, от която се разкрива панорамна гледка към езерото. Следобяд отпътуване за Словения. Настаняване в хотел. Нощувка.
 
5 ден : 
Закуска. Отпътуване за България. Връщане в София късно вечерта.
 
Дати и цени:
 
Отпътуване от: София
02.04.2024–06.04.2024
Редовна цена -760 лв.
ПРОМО цена -585 лв.
 
Отпътуване от: София
02.05.2024–06.05.2024
Редовна цена -760 лв.
ПРОМО цена -585 лв.
 
Отпътуване от: София
04.07.2024 – 08.07.2024
Редовна цена -760 лв.
ПРОМО цена -585 лв.
 
Задължителни такси:
* пътни такси – 30 €/ 60 лв. (заплащат се по банков път с окончателната вноска)
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела
 
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО : 645 лв. 
/ОСН.ПАКЕТ + ПЪТНИ ТАКСИ/
 
Първа вноска : 200 лв. на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане : до 15 дни преди датата на отпътуване
 
ОБЩАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА :
* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 2 нощувки със закуски в хотел *** в Словения
* 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Верона
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
* медицинска застраховка с покритие 5000 €
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
ОБЩАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА :
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително :
* доплащане за единична стая 25 € за нощувка
 
Юникорн 7 тур 
Офис Благоевград
Тел. : 0889 049 097
Email : toni72g@abv.bg
 
 

 

Етикети Екскурзии,
ФОРМА ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ/ЗАПИТВАНЕ
Име
E-maill
Телефон
Оферта номер
Оферта име
Брой възрастни *
Брой деца *
Брой дни *
Запитване
Разработено от ЕС ЕС ДЕЙТА ЕООД с помощта на OpenCart