Круиз Пет Гръцки острова и Турция - 27.05.2018 – 01.06.2018 - 6 дни / 5 нощувки

Круиз Пет Гръцки острова и Турция - 27.05.2018 – 01.06.2018 - 6 дни / 5 нощувки

Круиз Пет Гръцки острова и Турция  - 27.05.2018	 – 01.06.2018 - 6 дни / 5 нощувки
Дестинация: ГЪРЦИЯ
Номер на офертата: 5008103
Валидност: актуална
Цена: 976.00 лв.
Количество:
    или    
Круиз Пет Гръцки острова и Турция с круизния кораб Celestyal Crystal
                                  
МАРШРУТ : Пирея/Атина  о. Миконос Кушадасъ /Eфес o. Патмос  o. Родос  o.Крит  o.Санторини – Атина/Пирея
 
27.05.2018 – 01.06.2018 - 6 дни / 5 нощувки
АВТОБУС – КОРАБ
 
5 дни/ 4 нощувки - ALL INCLUSIVE - На круизния кораб Celestyal Crystal
закуски, обяди и вечери на блок маса с неограничено количество алкохолни /марков алкохол/ и безалкохолни напитки.
 
CELESTYAL OLYMPIA (http://www.cruiseshipdeckplan.com/celestyal-olympia/) е луксозен круизен кораб, с модерен дизайн и широк спектър от удобства, всички с комфорта на ултрамодерен и изтънчен круизен кораб.Всички 725 каюти са оборудвани с душ, тоалетна, климатик, радио, телевизор. На круизния кораб има: ресторанти, 5 бара, кино, детски площи, Duty Free магазин, бутик, библиотека, салон за красота, два плувни басейна, джакузи, фитнес център и СПА. Корабът е напълно климатизиран, има стабилизатори, факс, 7 асансьора, сателитен телефон.
 
ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
 
1  ДЕН - 27.05.2018 год.  
Отпътуване в 06.00ч от площад Руски паметник по маршрут София –Солун – гр. Волос - Неа Анхиалос (515 км ). Настаняване в хотел 3*  в гр. Волос, в областта Тесалия, почти по средата между град Солун и столицата Атина. Градът е живописно разположен покрай залива Пагаситикос. Свободно време. Вечеря. Нощувка
 
 2  ДЕН -  28.05.2018 год. 
04:30 ч. Закуска.  05:00 ч.   Отпътуване за Атина – пристанище  PIRAEUS*. Преминаване по процедура - качване на кораба. Настаняване на кораба от 09.00 ч. до 11.00 ч.
11:30 ч. потегляме от пристанище PIRAEUS  в посока МИКОНОС
18:00 ч.  Кораба ще  акостира само на 2 км. от центъра на главния град Миконос.
Трансфер с лодки до града и обратно. Самостоятелна пешеходна разходка.
Миконос е дестинация с един от най-високите рейтинги в направленията „слънце, море и пясък“. Той се бори да спечели първата позиция срещу Ибиса по количество на посещаващи го младежи.
Интересното е, че Миконос е кръстен в чест на внука на бог Аполон. Разхождайки се из острова, можете да видите нагледните свидетелства на гръцката митология. В местния музей са представени редица археологически находки, някои от тях са украсени с изображения на богове и герои. Между другото, на Миконос има два основни музея – археологически и етнографски. Запознанството с историята можете да продължите във византийската църква Парапортиани. Това е един уникален пример за това, как една снежнобяла, религиозна сграда с обширно вътрешно пространство се явява не само туристическа атракция, но и всекидневно се посещава от вярващи. Друга визитна картичка на острова са старинните вятърни мелници, на фона на които туристите обичат да се снимат.
 
 
22:30 ч. – Качване обратно на кораба. 
23:00 ч. - корабът потегля към следващото пристанище, а турстите имат възможността да се насладят на красивия нощен МИКОНОС от палубата и да изпият по едно питие в Скай бара.
 
3 ДЕН - 29.05.2018 год
07:00 ч.  корабът акостира на пристанището в КУШАДАСЪ:
07:30 ч. - Екскурзия до ЕФЕС
В цената на круиза е включена екскурзия до древният ЕФЕС, по време на която ще посетите един от най-важните градове на древността, разположен на голяма площ. Там се намира най-голямата сбирка от римски руини на 
изток от Средиземноморието. Ще можете да видите храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят,  както и дома, в който Дева Мария е прекарала поседните си дни.  Свободно време в Кушадасъ!
 
12:30 ч. – Качване обратно на кораба.
13:00 ч. - Корабът отплава към поредната си красива спирка – остров ПАТМОС, където ще имате възможността да преминете през най-тясното място свързващо Турция и Гърция, само 1500 метра между Кушадасъ и остров Самос / островът на Питагор/.
16:00 ч. Акостираме в Патмос. Тук слизането на брега става с лодки.
16:30 ч. – 21:00 ч. - Трансфер без екскурзовод до Манастирa Св. Йоан и пещерата на Апокалипсиса (срещу допълнително заплащане) или самостоятелна разходка из града.
Патмос:  Историческото минало на Патмос му е заслужила прозвището Йерусалим на Егейско море. Разположен на север от Лерос (Leros) и на юг от остров Кирил (Ikaria), Патмос се състои от три малки суши, свързани помежду си с провлак. Общата им площ е около 28 кв. км, на които са разположени красиво пристанище, доста плажове, хотели и заведения, както и няколко забележителни исторически обекта. Един от тях е пещерата, където свети Йоан Богослов прекарва изгнанието си и където пише Апокалипсис. Според историята, той създал своето Откровение, след като Бог му проговорил, явявайки му се през пукнатина в една скала. Днес пред пещерата има изграден малък параклис – „Света Ана”, който датира още от XI в. Друга от забележителностите на острова е укрепеният манастир на Свети Йоан. Обителта е издигната на красиво място, което се издига на целия район на острова. В тази най-висока част на Патмос, заемана от красивия манастир, има и богата библиотека, която според тукашните монаси през XVII в. е била посещавана и от български духовници. Както пещерата на Йоан Богослов, така и укрепеният манастир, са включени в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО. 
Възможност да посетите града и други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно!
Отплаване към остров Родос.
 
4  ДЕН - 30.05.2018 год
07:00 ч. - 18:00 ч.- Родос. Тук кораба акoстира на самото пристанище срещу стария град.
Екскурзия -  РОДОС  (срещу допълнително заплащане) или самостоятелна разходка из града.
Пешеходна обиколка в древния град Родос – с руско говорящ екскурзовод.
Гръцкият о-в Родос е разположен в югоизточната част на страната, в Егейско море. Той е на-големият от групата на  Додеканезките острови  на Гърция в Егейско море. Разположен е на 18 километра западно от Турция, между континентална Гърция и остров Кипър. Остров Родос има форма на острие на стрела, дълъг е 79,7 км и е 38 км широк, с обща площ приблизително 1398 кв. км. Населението наброява 110 000 души. Град Родос е център на ном Додеканези, който освен остров Родос също включва съседните острови Сими, Тилос, Халки и Кастелоризо (Мегисти). 
Исторически, островът е известен с Родоския колос, едно от Седемте чудеса на света построен над пристанището: гигантската статуя от желязо и бронз на бога на слънцето Хелиос, издигната през 292-280 г. пр.н.е. и съборена от земетресение през 226 г.  Средновековният град е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Важни паметници на остров Родос са Акропола в Линдос, Акропола в град Родос, древните градове Ялисос, Камирос, археологическия музей, губернаторския дворец, средновековния град Родос, пощата в град Родос и приюта Света Екатерина, венецианските замъци край Монолитос. В центъра на главния площад на Родос, „Платея Ипократос“, се намира средновековният фонтан „Кастелания“, традиционно място за срещи. Отзад се извисява куполът на Шадраван джамия.
Старият град е една от най-добре запазените крепости в Европа. Във вътрешността на пръстена от стени се простира плетеница от древни, калдъръмени улици, покрай които се редят къщи, магазини, заведения и занаятчийски работилници. Над всичко това доминира Дворецът на Великия магистър на рицарите на Св. Йоан, цитадела от XIV-и век. Родос е бил основна твърдина на кръстоносците на Св. Йоан, или рицарите хоспиталиери, в продължение на два века, от 1309 до 1522 г. Одос Ипотон, или Улицата на рицарите, водеща към двореца, е опасана със стари странноприемници, които и до днес носят емблемите на седемте „езика“, или нации, от които са били набирани воини за кръстоносните походи. Градските стени, дълги 4 километра, са построени през XIV-и век и допълнително подсилени след отоманските нападения от 1480 г. Самият дворец е бил разрушен от взрив на муниции през 1856 г., а руините му са възстановени от италианците по време на тяхната окупация на острова от 1912-1943 г., за да служат за лятна резиденция на италианския крал и Мусолини. Това е поредна част от интригуващата историческа мозайка на града. Тук в тясно съседство ще видите византийски църкви и османски джамии, минарета и хамами. Извън стените е пристанището Мандраки, където някога древните гърци акостирали със своите галери. Над него още се издигат антична крепост и три средновековни вятърни мелници, но водите му вече са заети от фериботи и луксозни яхти. На запад, на акропола върху билото на хълма, са останките от елинския храм на Зевс и Аполон, от стадиона и амфитеатъра. 
Отплаване към остров Крит. 
 
5  ДЕН - 31.05.2018 год
07:00 ч. - 11:30 ч. КРИТ 
Екскурзия с българско говорящ екскурсовод и автобус до Минойския дворец Кносос от първата европейска цивилизация (срещу допълнително заплащане). 
Остров Крит (Crete) е най-големият гръцки остров, разположен на площ от 8336 кв.км и петият по големина в Средиземно море.  Дължината на острова е 260 км, а крайбрежната му ивица е 1046 км. В най-широката си част е широк 60 км - от нос Дион до нос Литинон, а в най-тясната - 12 км, т.нар. провлак Йерапетра. Островът е пресечен от висок планински масив, оформен от три отделни планински групи. Крит обхваща четири префектури: Ханя, Ретимно, Ираклион и Ласити. На него има три важни летища: Никос Казантакис в Ираклион, военното летище Даскалогианис в Ханя и гражданско летище (действащо от средата на 2005 г.) в Сития. 
Някои от главните градове на острова са Ираклион (най-големият град на острова), Йерапетра, Ханя, Ретимно, Агиос Николаос и Сития.
На острова се развива минойската цивилизация (прибл. 3000-1400 г. пр. н. е.) - една от най-древните цивилизация в Европа. 
Крепостта Кулес (The Koules Fortress)
Крепостта е една от впечатляващите забележителности на остров Крит. Построена е на входа на венецианското пристанище в Ираклион, за да предпазва селището от нападения. Отстрани могат да се видят фрагменти от издялани лъвове. В горната част на крепостта има открит театър, използван по време на летните празненства. Името Кулес е турско, но венецианците нарекли крепостта „Rocca al Mare”. Замъкът е отворен за посещения. 
Минойският дворец в Кносос (The Minoan Palace Of Knossos).
Археологическата забележителност Кносос е на около 5 км югоизточно от Ираклион. Това е най-големият и известен център на Минойската цивилизация.
12:00 ч. - Отплаване за остров Санторини.
 
САНТОРИНИ 
16:00ч. - 21:00ч. САНТОРИНИ - ще Ви очарова завинаги! Това е Гарантирано! 
Трансфер с автобус до селището Оia и Тира  (срещу допълнително заплащане).
Може би това е най-необикновеният остров на гърците, който неслучайно се посещава от милиони туристи годишно. Много от тях се връщат пак и пак и пак... Официално е познат като Тира. Този уникален по рода си вулканичен остров годишно се посещава от огромен брой туристи, които се наслаждават на гледката на подводната калдера, епицентър на едно от най-големите вулканични изригвания в историята. Катастрофалното вулканично изригване, станало на Санторини през 1400 г. пр. Хр., е може би събитието, с което е най-известен островът. Първоначално формата на Санторини е била почти кръг, но вулканът избухнал с такава сила, че централната част на острова хвръкнала във въздуха и на нейно място се появил кратер (или калдера), който се запълнил с вода. Следи от експлозията са открити чак в Египет и по цялото източно крайбрежие на Средиземно море. И днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в кладерата, има активен вулканичен кратер. Възможност да посетите главния град на острова Тира и Иа, както други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно! 
Слизането от кораба отново става с лодки и с номера взети предварително от рецепцията. Изкачването до главният град Тира става с кабинков лифт, с магарета или пеша по магарешката пътека 
Отплаване от Санторини към пристанище Пирея. Ще имате възможността да се любувате на красивият залез на Санторини, както и на нощните светлини на острова.
 
21:30 ч. – отплаване към пристанище Пирея. 
 
01.06.2018 год. –  07:30 ч. Отпътуване от пристанище  PIRAEUS*  за България.
 
ВАЖНО: Всички екскурзии се заявяват при резервация и се заплащат от България до 15.04.2018 г.
 
ПАКЕТ  - 5  ЕКСКУРЗИИ  по желание :
 145 евро  - цената е валидна при записване в България
Миконос  - Трансфер до града с автобус или с лодки
Родос - Пешеходна обиколка в древния град Родос .
Патмос - Трансфер до Манастирa Св. Йоан и пещерата на Апокалипсиса
Санторини – Трансфер до селището Оia
Крит - Екскурзия до Минойския дворец Кносос от първата европейска цивилизация.
 
ВАЖНО: Туристи които не са заплатили допълнителни екскурзии по програмата се разхождат самостоятелно. Слизането от кораба става с номера които предварително се взимат от рецепция.
 
Цената e  на човек в eвро за двойна  каюта и  включва:
- Вътрешна каюта категория IB:                         499  евро / 976 лв на човек в двойна каюта 
- Каюта с прозорец тип люк категория  ХА:       578 евро / 1131 лв на човек в двойна каюта
- Каюта с панорамен прозорец категория ХС :  618 евро / 1209 лв на човек в двойна каюта
        *деца  от 02-12 г. заплащат 50 % при настаняване с 2 ма пълноплащащи в каютата
 
ЗАБЕЛЕЖКА:  За пътуване със собствен транспорт, отстъпката от пакетната цената е:
- 70 евро за туристи, които няма да ползват транспорт и настаняване в гр. Волос
- 40 евро за туристи, които ще ползват настаняване в гр. Волос
- Транспорт с лицензиран  за международен туризъм автобус до пристанище PIRAEUS, Атина в двете посоки
- 1 нощувка със закуска и вечеря в гр. Волос 
- 4 нощувки на All inclusive на круизния кораб Celestyal Olympia
- Автобусна екскурзия до Ефес с професионален екскурзовод
 
ALL INCLUSIVE програма на борда :
Закуска, обяд, вечеря, следобеден снак, нощен бюфет, съгласно програмата на борда, неограничено количество безалкохолни и алкохолни напитки /марков алкохол/ във всеки бар и ресторант на борда:
Безалкохолни напитки – минерална вода, газирана вода, безалкохолни напитки 330ml cans (Coke, Sprite, Fanta), студен чай Nestea Peach & Lemon 330ml cans, натурални сокове (портокал, грейпфрут, домат, ананас), безалкохолни коктейли, кафе (еспресо, капучино, филтър, лате, фредо), топли напитки (топъл шоколад, чай)
Алкохолни напитки – Гръцки напитки (Узо, гръцки коктейли), Марков алкохол:
• Port, Sherry, Liqueurs (Campari, Sandeman's, Pastis, Amaretto Disaronno,Kahlua, Cointreau, Baileys)
• Whisky & Bourbon (Canadian Club, Jameson, Jim Beam, J&B, Johnnie Walker Red Label, Famous Grouse, Bells, Cutty Sark)
• Gin (Beefeater, Gordon's, Bombay, Sapphire) 
• Rum (Bacardi, Captain Morqan)
• Vodka (Smirnoff, Absolut)
• Tequila (Jose Cuervo Gold) 
• Класически коктейли (White Russian, Daiquiris, Marqarita, Pina Colada, Mojitos, Martinis)
• Бира (наливна бира, бутилирана бира в кен, безалкохолна бира в кен)
• Гръцко наливно вино (бяло, червено, розе), Шампанизирано вино
- Пристанищни такси 
- Такса гориво
- Анимация и професионални вечерни шоу програми
- Използване услугите на борда - басейн и фитнес
 
Цената не включва:
- Брегови екскурзии в отделните точки от маршрута (закупуват се в България )
- Такси обслужване  (EUR 8 / човек / ден;  за деца от 6 до 16 години EUR 4/ човек / ден )
- Телекомуникациите и интернет
- Допълнителни услуги (СПА, комуникации, пране и др.)
- Хазарт (бинго / казино и др.)
- Медицински застраховка – с покритие 5 000 евро 
- на туристи до 65 год.- 10 лв на човек за престоя
- на туристи  от 65 до 75 год – 16 лв на човек за престоя
- на туристи  от 75 до 85 год – 26 лв на човек за престоя
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: 
Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето. За Република Гърция и Турция няма визови, санитарни и медицински изисквания. 
 
Начин на плащане: 
депозит 200 евро или 400 лева при записване; доплащане до 15.04.2018 г. !
 
Забележки:
Програмата е потвърдена и няма минимален брой туристи!
 
Срокове за анулации и неустойки: 
До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка 
От 59 работни дни до 30 дни – 200 евро 
От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването 

wt

Етикети Круизи,
ФОРМА ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ/ЗАПИТВАНЕ
Име
E-maill
Телефон
Оферта номер
Оферта име
Брой възрастни *
Брой деца *
Брой дни *
Запитване
Разработено от ЕС ЕС ДЕЙТА ЕООД с помощта на OpenCart