ХЕкскурзия за Фестивала на лалето 2018 в Истанбул - нощен преход, Турция

ХЕкскурзия за Фестивала на лалето 2018 в Истанбул - нощен преход, Турция

ХЕкскурзия за Фестивала на лалето 2018 в Истанбул - нощен преход, Турция
Дестинация: ТУРЦИЯ
Номер на офертата: 5007797
Валидност: актуална
Цена: 139.00 лв.
Количество:
    или    

     

Екскурзия за Фестивал на лалетата 2018 в Истанбул - нощен преход
 
Маршрут: София - Ихтиман - Пазарджик - Пловдив - Поповица - Хасково - Харманли - Свиленград - Капитан Андреево - Одрин - Истанбул
 
Дати: 06-09.04 / 12-15.04 / 19-22.04 / 26-29.04.2018
 
Дни: 4
Нощувки: 2
Нощен преход
Транспорт: автобус
 
 Подарете си едно прекрасно изживяване в космополитния Истанбул във най-хубавия сезон, по време на фестивала на Лалето!  
 
Подаръкът от нас посещение на парка Емирган, за да се потопите в морето от цветове и да се насладите на прекрасните каритни от над 14 милиона лалета!
 
ПРОГРАМА 
І Ден  20:30 тръгване от София (пл. Ал. Невски) и 22:00 тръгване Пловдив (OMV бензиностанцията до х-л Санкт Петербург). 
 
ІІ Ден  Пристигане в Истанбул рано сутринта.  При възможност настаняване в хотела.
Ако няма свободни стаи настаняването ще става след 13.00!
08:30  По желание - панорамна екскурзия на града с професионален екскурзовод и автобус. Посетените по време на екскурзията забележителности нямат входни такси. Тръгване от хотела, пристигане в кв. Султанахмет, посещение на Хиподрума с Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II, Синята Джамия, Топкапъ Сарай, църквата Света София. Преминаване по моста Галата в новата европейска част на града – пристанището Каракьой, Долмабахче Сарай, двореца Йълдъз (дава се информация за историческите забележителности без да се посещават). По Въжения мост над Босфора се отива в Азиатската част на града, където се прави кратка почивка. Следва връщане в Европейската част на Истанбул, минава се покрай районите Етилер, Меджидиекьой, Шишли и се насочват към  Златният рог, посещава се българската църква Св.Стефан (само отвън поради ремонт). Групата се връща обратно в хотела. 
По желание посещение на стария султанския дворец Топкапъ Сарай - eдин от най-древните и големи в света, център на държавното управление на една от трите най-могъщи империи – Османската в продължение на 400 години,   притежава голяма колекция от порцелани, одежди, оръжия, щитове, брони, османски миниатюри и стенни украшения.
20:00 По желание вечеря в рибен ресторант на моста Галата с невероятен нощен изглед към Босфора и окъпания в светлини първи мост над пролива. Нощувка. 
                                                                                                                                                                                           
ІІІ Ден   Закуска
09:00  Посещение на новия султански дворец Долмабахче Сарай - най-красивия дворец в Истанбул, наричан още Малкия Версай. В интериора и обзавеждането му са използвани 14 т злато и 40 т сребро. В централната зала се намира най-големият полилей в света със 750 крушки, закупен по времето на кралица Виктория от Англия и превозен на части с кораби.
Разходка с корабче по Босфора с екскурзовод на български език.  Корабът преминава покрай брега на европейската част на града, достига до втория мост над Босфора и обратно се връща покрай азиатския бряг. По време на разходката ще видите великолепни султански дворци, богаташки вили, част от декорите на някои от хитовите телевизионни турски сериали...
20:00  Вечеря в атрактивен турски ресторант - с шоу-програма  ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи. Нощувка. 
                                                                                                                                                                       
IV Ден  Закуска
09:00 ПОДАРЪК! Разходка до парка ЕМИРГАН (парка на лалетата) - Едно от най-красивите места в Истанбул, особено през пролетта – сезонът на лалетата. Фестът започва още в края на март  и малко обръща традиционната европейска представа за нидерландското цвете. Оказва се, че гордостта на Холандия е всъщност емигрант от Балканите. Луковиците на лалето са пренесени до Ниската земя от Османската империя по времето на Сюлейман Великолепни (онзи от “Великолепният век”) през XVI век. Търговците от известния Египетски пазар, които продават и луковици от десетки сортове, твърдят, че някога много отдавна лалето било на кантар със златото. От едната страна на теглилката слагали луковичките на султанското цвете, от другата жълтици, докато се изравни везната. С калиграфията и писането има любопитна подробност - три думи в османския турски език се изписват с едни и същи букви и имат една и съща числена стойност - аллах, лале и хилял (полумесец). Това прави лалето божествено и показва, че присъствието му върху мимбера в джамията не е било просто въпрос на мода или стил.
ПОДАРЪК! Посещение на МОЛ ФОРУМ ИСТАНБУЛ, където се намира  един от най-големите  аквариуми „Sea Life” (входът за Аквариума се заплаща –  турски лири)
 
* Промоционални цени валидни до 20.12.2017!!! 
Хотели Човек в 
двойна стая
Доплащане за
единична 
стая
Допълнително
легло в двойна
стая
Дете
до 6 г.
Дете
6-12 г.
Хотел 3* 
 
139лв.*/210 лв. 70 лв. 139 лв.*/210 лв. 70 лв.*/110 лв. 99 лв.*/135 лв.
При пътуване със собствен транспорт от цената се приспадат 40 лв!
Цената за деца е валидна при настаняване с 2-ма възрастни в стая
 
 Пакетната цена за Фестивал на лалетата в Истанбул включва: 
Транспорт с лицензиран туристически автобус
2 нощувки в хотел 3*
2 закуски на шведска маса в хотела 
Подарък посещение на парк Емирган; 
Медицинска застраховка на стойност 5000 евро
Водач на групата по време на пътуването и престоя й в Истанбул         
 
Пакетната цена на екскурзия Фестивал на лалетата в Истанбул, НЕ включва:  
Екскурзии по желание  и вечери по желание.
 
 Забележки:
ЗАД БЪЛГАРИЯ АД Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г – 5 лв  с лимит 5000 EUR.!!
Истанбул 3 дни / 2 нощувки с лимит 5000 EUR.!!
 
Необходими документи: задграничен паспорт с валидност поне 3 месеца от датата на отпътуване
 и лична карта –  копие от 2 и 3 страница на паспорта + лице и гръб на личната карта.
Плащане: Депозит в размер на 50 % при резервацията и доплащане 10 дни преди отпътуването.
 
Препоръчваме Ви: Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на  застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. 
 
Важно:
Деца до 18г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. 
За български граждани не се изисква виза за Турция. Пътува се със задграничен паспорт, валиден поне 3 месеца от датата на отпътуване.
 
За чуждестранни граждани от определени страни се изисква издаване на виза или заплащането на такса на самата граница. Подробна информация за визовите формалности можете да получите във Визов отдел на Турско консулство в София на тел. 9355500
 
Туроператорът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията при промяна цената на горивата, изменение размера на таксите по пътуването, промяна на валутните курсове.
prt
Етикети екскурзия,
ФОРМА ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ/ЗАПИТВАНЕ
Име
E-maill
Телефон
Оферта номер
Оферта име
Брой възрастни *
Брой деца *
Брой дни *
Запитване
Разработено от ЕС ЕС ДЕЙТА ЕООД с помощта на OpenCart