Балтийски столици. - виж най-доброто от Естония, Латвия и Литва!

Балтийски столици. - виж най-доброто от Естония, Латвия и Литва!

Балтийски столици. - виж най-доброто от Естония, Латвия и Литва!
Дестинация: Естония
Номер на офертата: 200502
Валидност: актуална
Цена: 0.00 лв.
Количество:
    или    

ПРИБАЛТИКА

ЛИТВА, ЛАТВИЯ И ЕСТОНИЯ

 

1 ден / Вилнюс

Пристигане във Вилнюс. Трансфер до хотела. Пешеходна разходка из историческия център на Вилнюс. Старият град е един от най-големите архитектурни комплекси на източна Европа с над 1500 исторически сгради, много от които са включени в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО.  Тук ще откриете всички европейски архитектурни стилове – късна готика в църквата Света Анна,  ренесанс в църквата Свети Михаил, елегантна класика в катедралата и кметството, но най-вече това е град на барока, стил който се среща на всяка крачка, особено в религиозните сгради. Свободно време. Нощуване

2 ден / Тракай

Закуска. Екскурзия до Тракай – старата столица на страната, на 30 км от Вилнюс. Посещение на готическия замък от 14 век, разположен на остров в средата на езерото Галве. Тракай е най-известния замък в страната. Връщане във Вилнюс и разглеждане на римо-католическата църква Петър и Павел от 17 век, известна с богатия си бароков интериор, украсена с 2000 скулптури. Нощуване.

3 ден / Рундале – Рига

Закуска. Отпътуване за Рига. Спирка при Хълма на кръстовете, единствено по рода си място в света. На хълма има гора от над 100 000 кръста, донасяни от католическите поклонници от векове. Според поверието, Бог ще чуе молитвата на всеки, който остави кръст и се помоли. През 1993 г. папа Йоан Павел II оставя  своето разпятие и оттогава мястото става световно известно. Обяд. Екскурзия до двореца Рундале, наричан архитектурната перла на Латвия. Създаден е от Растрели, архитекта на Зимния дворец в Ст.Петербург, между 1736 и 1767 г. Експозицията на двореца включва порцелан, сребро, картини и мебели. Пристигане в Рига. Настаняване в хотел. Нощуване.

4 ден / Рига

Закуска. Пешеходна обиколка на латвийската столица. Рига е най-големият град в Прибалтика, наследник на Ханзата, с повече от 800 годишна история. Разглеждане на красивите готически, барокови и ар нуво сгради. Историческия център на града е включен  в листа на ЮНЕСКО. След обиколката ще имате възможност да послушате концерт на орган в катедралата. Свободно време. Нощуване.

5 ден / Юрмала – Талин

Закуска. Отпътуване за Талин. Спирка и обиколка на Юрмала, най-известния морски и балнеологичен курорт в Прибалтика. Градът впечатлява с уникална архитектура в Югенстил – красиво декорирани дървени къщи, построени още по времето на царска Русия, превърнали го в любимо място за отдих. Благодарение на това наследство Юрмала влиза в листата на ЮНЕСКО. Свободно време в развлекателния комплекс Болшое Лидо. Пристигане в Талин. Настаняване в хотел. Нощуване.

6 ден / Талин

Закуска. Пешеходна обиколка на стария град, съхранил градоустройствения си план от 15 век. Градът впечатлява с много сгради от тази епоха – административни и църковни здания, жилищни домове, хамбари и складове, принадлежали на богати граждани. Затова и в 1997 г. Талин е включен в листата на ЮНЕСКО. Свободно време. Нощуване.

7 ден / Талин

Закуска. Трансфер до летището за полет към България.

Цени:

 

На човек в

двойна стая

Единична стая

3-то допълнително легло

Дете до 12 г. само

като трети в стая

1495 лв.

1805 лв.

1485 лв.

1180 лв.

При късно пристигане в първия ден и изпускане на част от програмата може да купите допълнителна нощувка във Вилнюс на стойност:

На човек в

двойна стая

Единична стая

3-то допълнително легло

Дете до 12 г. само

като трети в стая

64 лв.

98 лв.

60 лв.

-

Цената включва:

Ø  Самолетни билети с летищни такси и 20 кг чекиран багаж: София – Вилнюс и Талин – София /с прекачване /;

Ø  6 нощувки със закуски в централни хотели 3*/4*;

Ø  1 обяд;

Ø  Всички описани екскурзии с местни екскурзоводи на руски език;

Ø  Входни такси за замъка Тракай и двореца Рундале;

Ø  Всички трансфери по програмата;

Ø  Медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро.

Примерни хотели:

Вилнюс – Panorama 3* -  www.hotelpanorama.lt

Рига – Mercure Riga Centre hotel 4* - www.mercureriga.lv/en/

Талин – Gotthard Residents 3* -  http://gotthard.ee/en/

Условия:

Цената на екскурзията е валидна при 2-ма платили. Датите на пътуване са гарантирани. Групите са сборни от туристи от различни националности.

В цената на екскурзията е включен самолетен билет на стойност 600 лева. В момента на резервация се уточнява точната цена на самолетния билет и при подписване на договор за пътуване се издава и билетът.

Възможно е хотелите да бъдат сменени с други от същата категория.

Възможна е промяна в часовете на полетите и в дните на провеждане на екскурзиите.

За лица над 65 г. няма доплащане за мед. застраховка.

За пътуване до Прибалтика е необходима лична карта или международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България.

Не са необходими ваксинации.

Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител.

Резервации:

При резервация се плаща 50% от стойността на екскурзията.

Пълно плащане 30 дни преди датата на отпътуване.

ао

 

 

 

 

Етикети Екскурзии,
ФОРМА ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ/ЗАПИТВАНЕ
Име
E-maill
Телефон
Оферта номер
Оферта име
Брой възрастни *
Брой деца *
Брой дни *
Запитване
Разработено от ЕС ЕС ДЕЙТА ЕООД с помощта на OpenCart