остров Скопелос - Гърция

остров Скопелос - Гърция

остров Скопелос - Гърция
Дестинация: ГЪРЦИЯ
Номер на офертата: 200710
Валидност: актуална
Цена: 0.00 лв.
Количество:
    или    

 

ПО МАРШРУТ: СОФИЯ – ВОЛОС – СКОПЕЛОС - *АЛОНИСОС – *СКИАТОС – ГЛОСА – ВОЛОС – СОФИЯ 

Няма нови дати 

8 дни/7 нощувки/7 закуски/7 вечери 

Романтични гледки, примамливи плажове, подводни пещери, пътечки сред гората, китни къщи и множество стари църкви... Всичко това е Скопелос. Из град Скопелос препускат тесни улички, виещи се между каменните къщи. В дворовете могат да се видят стари пещи за сушене на сини сливи, характерни за острова. Всеки гост на Скопелос си тръгва с кесийка от ароматните сливи с пожелание да се върне отново. Запазил автентичната си местна култура, островът съхранява и традиционната си кухня – популярната тиропитакиа (баница) от Скопелос, орехов пай или сърмичките с цветове от тиквички. Ароматът на печива и подправки се носи из острова, заедно с този на боровите гори като създава спомени. Въпреки, че Скопелос печели все повече почитатели, контрастът между културната му идентичност и туризма е много фин. Жителите на острова посрещат гостите си така, както са го правили векове наред, в каменни къщи със сини капаци, където всеки може да се почувства у дома си, тъй като условията отговарят на комфорта, към който е навикнал днешния пътешественик. Наред с желанието да се съхрани уникалното и местното се правят обновления, създават се условия за чудесна почивка. След като режисьорът Филида Лойд избира Скопелос, за да заснеме лентата си “Mamma mia!” с участието на самата Мерил Стрийп и Аманда Сейфрид, на приказните гледки от острова стават свидетели хиляди хора от целия свят. Скопелос намира нови почитатели и добавя още едно усещане към букета от емоции, с които посреща и изпраща гостите си – това да станеш участник в една вълнуваща история. Независимо дали търсите спокойствие и уединение или оживление и автентична култура, Скопелос ще ви накара да възкликнете „Мамма мия!”

    1 ден –  Отпътуване от София в 06.00 часа по маршрут Кулата – Волос – Глоса - Скопелос. Пристигане във Волос късния следобяд. Качване на ферибота за о-в Скопелос. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ден Закуска. Пешеходна разходка в Скопелос. Град Скопелос (познат на местните като Хора) е столица и най-голямо селище на острова. Градчето е построено върху склоновете на два хълма и повечето улици са тесни и достъпни само пеша. През 1978 градът е провъзгласен с президентски указ за Традицонно селище с изключителна красота и затова всички къщи се реставрират и строят в традиционния за региона стил - бели фасади, червени керемиди или плочи на покрива, дървени тераси и дървени сини капаци на прозорците. На върха на хълма над града могат да се видят останките от стара венецианска крепост. Изящните къщи с керамични или каменни покриви, врати и прозорци от дърво и цветни капандури почти се допират една в друга с балконите си, надвиснали над виещите се улички. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
3 ден Закуска. Свободен ден или възможност за *целодневна екскурзия до Кастани, Милия и залива Панормос. Със своите над 67 км плажна ивица, от най-известните плажове до закътани заливи, скрити по скалистите бреговете, Скопелос е райски кът за плуване. Всички от най-популярните плажове са плитки и безопасни, идеални за семейства с малки деца и са с изключително чиста и синя вода. Отпътуване от хотела в 09.00 часа към западната част на острова към най-големия плаж на острова – Милия, разделен на 2 части – северна и южна. Плажът е пясъчно-чакълест и предлага чадъри и шезлонги срещу заплащане, както и кафене и една таверна. Непосредствено до Милия, северно от него се намира друг известен плаж от филма Мамма Миа – Кастани. Тук екипът прекарва 10 дена в снимки. От Милия плажът е достъпен чрез малка пътечка през боровата гора, а можете да стигнете до него и като извървите около 200 м по главния път. Плажът е пясъчен, тук също се предлагат чадъри и шезлонги срещу заплащане и само едно малко заведение, където можете да се освежите с напитка, но не се предлага храна. Последната спирка за плаж този ден е Панормос. Тук гостите на хотел Ригас могат да ползват чадъри и шезлонги безплатно. Плажът е пясъчно-чакълест, намира се в естествен дълбок залив, който е защитен от морския вятър и от намиращия се отсреща остров Дасия. На разположение на посетителите са няколко таверни и кафенета.  В древни времена тук е имало укрепен Акропол на хълма Палеокастро, чиито стени са много добре запазени.

 Вечеря. Нощувка.

4  ден – Закуска. Свободен ден или възможност за *целодневна екскурзия/круиз до островите Алонисос и Кира Панагия. Сред обитаемите острови на Спорадите, Алонисос е най-див и невероятно привлекателен. Той е сравнително усамотен с дъхави борови гори и невероятно красиви заливи с примамливи плажове, които пазят спомени за дългата му бурна история. През 1992 година е основан първият Морски парк в Гърция, чиято цел е защита на ценните растителни и животински видове, специално на средиземноморския тюлен монах – уникален вид, намерил дом на острова. Днес от този рядък вид са останали не повече от 50 екземпляра и е истински късмет да успеете да зърнете някой от тях. Отпътуване от пристанището на гр. Скопелос в 09.00 часа на борда на традиционна дървена лодка „Горгона”.  Първата спирка ще бъде на о-в Алонисос, където туристите ще имат време за напитка и за разходка из малкия пристанищен град. Продължавате към Морски парк и о-в Кира Панагия. На този остров се намира манастир, построен през 993 г. Местният екскурзовод ще ви отведе по стръмна магарешка пътека до него и ще изнесе беседа на място. Гледките от манастира са впечатляващи – в погледа попадат няколко малки островчета, пръснати из Морския парк. Обратно на лодката ще имате лек обяд и възможност да плувате, преди капитанът да ви заведе до един от най-красивите плажове за плуване, гмуркане и слънчеви бани. В кристално чистите води могат да бъдат забелязани застрашените от изчезване тюлени-монаси и гигантски костенурки, както и стада от игриви делфини. Круизът продължава покрай източния бряг на о-в Алонисос, а капитанът ще опита да приближи лодката максимално близо до голямата „синя пещера”. Круизът ще завърши на пристанището на гр. Скопелос в 19.00 часа. Вечеря. Нощувка.

5 ден – Закуска. Свободен ден или възможност за *целодневна екскурзия до Агнонта, Лимнонари, Стафилос и Велани. Отпътуване от хотела в 09.00 часа. Първата спирка ще бъде на плажа Агнонта. Ще имате възможност за слънчеви бани и плуване. Агнонта е и рибарско пристанище. Предполага се, че името си то носи на атлета Агнон, който печели Олимпийските игри през 569 г. и при завръщането си у дома акостира с кораба си на това пристанище. Лицето му е било изобразено на сребърни монети от онези времена. Недалеч от Агнонта (на 1 км) се намира плажът Лимнонари. Две са версиите за произхода на името на това място. Едната гласи, че е кръстено на бога на войната Арес – Limni tou Ari (езерото на Арес), но другата по-разпространена е, че то означава „малко езеро”, което може да се приеме за напълно вярно, тъй като тук морските води са много спокойни. Плажът е покрит с фин бял пясък, а на посетителите му се предлагат чадъри и шезлонги срещу заплащане, както и две малки таверни. Следващата ни спирка е на плажа Стафилос (до него се достига по стръмна пътека дълга около 400 м и не е подходяща за трудноподвижни хора). Плажът е тесен и е смесица от чакъл и едър пясък. Има чадъри и шезлонги срещу заплащане, бар за напитки, както и една таверна, която се намира над плажа. Ако търсите по-спокойно място, можете да повървите до края на плажа, след което една малка пътечка ще ви изкачи леко (за тези, които се интересуват от история, тук се намира гробницата на микенския принц Стафилос, на когото е кръстен района, открита през 1950 г.) и като я преминете, ще попаднете на съседния плаж – Велани. Той е по-широк, по-отворен и предлага чудесни условия за плуване. Той е разделен на две части, като на първата ще намерите чадъри и шезлонги, които се заплащат, докато втората се счита за неофициалния нудистки плаж на острова. Ако стигнете до края на този плаж, ще откриете малък извор, чиято вода може да се пие.

Вечеря. Нощувка.

6 ден – Закуска. Свободен ден или възможност за *целодневна екскурзия/круиз до остров Скиатос и параклиса Агиос Йоанис (о-в Скопелос). Островът съществува още от времето на тракийските племена и именно те са дали името му. За местните, а и не само за тях е от голяма историческа важност, тъй като там е измислено гръцкото знаме в първия си вариант - бял кръст на син фон. Тук е било подготвяно и гръцкото въстание, в следствие на което Гърция получава независимост. Друга гордост на Скиатос е фактът, че на него е роден именитият писател Пападиамантис, на когото местните дори са кръстили главната улица паметник и къща-музей. Релефът на острова е равнинен в южната и хълмист и скалист в северната част, но за сметка на това там се намира един от най-красивите плажове в Егейско море Лалария, до който може да се стигне само по вода. Сред забележителностите на град Скиатос са старото и новото пристанище, главната улица, улицата с баровете, двете църкви на върха на двата хълма, вятърната мелница-ресторант на върха на третия хълм и малкото полуостровче със старото училище и кафенето. Заслужава си да видите и къщата-музей на писателя Пападиамантис. Последната спирка ще бъде в Кастро (о-в Скопелос). Ще имате възможност за плуване, плаж и посещение на църквата Агиос Йоанис, разположена на върха на малка скала, станала известна като сватбената църква от филма Мамма Миа. До нея ще ви отведат 199 стъпала. След престоя тук се връщаме обратно на пристанището на гр. Скопелос. Вечеря. Нощувка.

7  ден – Закуска. Свободен време за плаж и развлечения. Вечеря. Нощувка.

8 ден – Закуска. Напускане на хотела и отпътуване към Лутраки и Глоса. Глоса е най-впечатляващото селище на острова. Архитектурата му се сравнява с тази на селищата от планината Пилио, но гледката от Глоса е несравнима. Никак не е преувеличено определението, което се дава на това селище, а именно „Балконът на Егейско море“. Построено амфитеатрално, от селището се виждат островите Скиатос и Евия, а на близко разстояние се намират северните плажове на острова. Свободно време. Отпътуване от о-в Скопелос с ферибот от пристанището на Глоса за Волос. Пристигане в София в ранните часове на следващия ден.

*Забележка: Възможна е промяна в поредността на провеждането на допълнителните мероприятия, в зависимост от метеорологичните условия.         

дата

Цена на човек в двойна стая

Доплащане за единична стая

Цена за 3-ти възрастен

Цена за 1-во дете до 12 г. с 2-ма възрастни

 

30.08.-06.09.2015

 

765 лв.

 

230 лв.

 

570 лв.

 

390 лв.

 

20.09.-27.09.2015

 

670 лв.

 

165 лв.

 

550 лв.

 

390 лв. 

  • В хотела има възможност за настаняване на 2-ма възрастни + 2 деца до 12 г. в студиа. Цена и възможност за настаняване – на запитване!!!

Пакетната цена включва:

v  Транспорт с лицензиран автобус категория 3 звезди;

v  Фериботни билети;

v  7 нощувки със закуски и вечери нa о-в Скопелос, в хотел Rigas 3*** (http://www.skopeloshotels.eu/en/rigas.html)  

v  Туристическа обиколка на град Скопелос;

v  Посещение на град Глоса;

v  Водач екскурзовод по маршрута;

v  Медицинска застраховка с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

¨ Целодневна екскурзия до Кастани, Милия и залива Панормос – 10 € възр./ 5 € дете

¨ Целодневна екскурзия/круиз до о-в Алонисос с включен лек обяд и 1 напитка – 50 € възр./ 35 € дете

¨ Целодневна екскурзия до Агнонта, Лимнонари, Стафилос и Велани – 10 € възр./ 5 € дете

¨ Целодневна екскурзия/круиз до о-в Скиатос и Агиос Йоанис (о-в Скопелос)  – 55 € възр./ 20 € дете

Забележка: Eкскурзиите и круизите се заявяват и заплащат в офисите на агенцията в България и се потвърждават при минимум 25 записани!

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 35

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: лична карта или задграничен паспорт с 3-месечна валидност от датата на отпътуване; няма здравни и медицински изисквания за страните по маршрута. За деца, пътуващи без един или двамата родители се изисква нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (в зависимост от случая)!!!

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 20 дни преди датата на отпътуване.              

ХОТЕЛ „РИГАС”

Разположение: Хотелът се намира на 400 м от пристанището на град Скопелос, на 300 м от градски плаж, на 2,5 км от живописния плаж Стафилос.

Хотел: наскоро реновиран, той е разделен в две сгради, има 50 стаи, 20 студиа, 10 апартамента. В основната сграда има още 14 стаи на партер и 20 стаи на горен етаж. В допълнително изградената част на хотела има 34 студиа и 8 двустайни апартамента

Стаи: съвременно обзавеждане, климатик, телевизор, хладилник, баня с вана/душ. Всички стаи са с безплатен Wi-Fi достъп. Всички помещения за настаняване са с просторни балкони, веранди или тераси с мебели на открито.

На разположение на гостите: сейф на рецепция, ресторант, рум сервиз, бар до басейна, снек бар, басейн, много зелени и цветни площи.

Изхранване: Закуска-бюфет (07:00-10:00), вечеря-бюфет (18:00-21:00).

Развлечения: Забавления за възрастни и деца, музика на живо в хотела.
Други: безплатен паркинг наблизо, коли под наем. 

vat

Етикети Почивки,
ФОРМА ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ/ЗАПИТВАНЕ
Име
E-maill
Телефон
Оферта номер
Оферта име
Брой възрастни *
Брой деца *
Брой дни *
Запитване
Разработено от ЕС ЕС ДЕЙТА ЕООД с помощта на OpenCart