Егейска Турция и Ликия - с автобус от София - 7 нощувки! от 29.05.2018

Егейска Турция и Ликия - с автобус от София - 7 нощувки! от 29.05.2018

Егейска Турция и Ликия  - с автобус от София - 7 нощувки! от 29.05.2018
Дестинация: ТУРЦИЯ
Номер на офертата: 200651
Валидност: актуална
Цена: 515.00 лв.
Количество:
    или    

     

Егейска Турция и Ликия 2018 с автобус от София - 7 нощувки!
8 дни/ 7 нощи
цени от: 515.00 лв
ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ: 29.05.2018
 
ОБЯВЕНИТЕ ЦЕНИ СА С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.03.2018
 
Първи ден 29.05.2018
Отпътуване с автобус от София, Пазарджик, Пловдив и Димитровград. Нощен преход.
Втори ден 30.05.2018
Пристигане в Милас и среща с местния екскурзовод. Отпътуване за Далян. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Трети ден 31.05.2018
Закуска. Туристическа програма в района на Далян. Историята на града се корени в далечното минало и както обикновено е обвита в многобройни легенди. В една от тях се разказва за невъзможната любов между близнаците Каунос и неговата сестра на име Библис. Истината обаче е тясно свързана с историята на древния град Каунос, основан през 10-ти век и споменат за първи път в разказите на Херодот. В миналото Далян е бил важно пристанище, но след образуването на делтата на едноименната река, това драстично се е променило. В днешно време Далян е малко, симпатично градче, опасано от живописни канали, заобиколено от залените хълмове на планината Мендерес, разположено точно срещу остров Родос. Районът е известен с благоприятния си средиземноморски климат, благодарение, на който се радва на богата флора и фауна. Тук има над сто вида палми, както и доста рядко срещаното амброво дърво. Ескурзията продължава с вълнуваща разходка с яхта по делтата на река Далян и разглеждане на Ликийските скални гробници, изрязани в скалите и разположени отвесно над водата. Ликийските гробници са една от визитните картички на Турция с история датираща от над 2500 години. Те представляват масивни каменни структури с необичайна форма, изрязани директно в скалите. Най-внушителната от тях е гробницата на цар Амнитас, управлявал Телмесос, по времето, когато е бил част от могъщата древна Ликия. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Четвърти ден 01.06.2018
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Кекова. Освен с археологическите си находки, островът е известен и с красивата си природа. Тук е намерил вдъхновение Жак-Ив Кусто и е снимал по тези места „своята“ Одисея. Всеки посетил Кекова, остава очарован от нейната необичайна природа – тюркоазени морски води, малки островчета със старомодни плажове, тайнствени пещери, в които пиратите са съхранявали заграбеното съкровище и пазещия безброй тайни потънал град. Казват, че историята на потъналия град Кекова наподобява тази на митничната Атлантида. Тук също след разрушително земетресение, няколко от древните градове на Ликия са останали под водата. И днес през кристалните морски води, могат да се видят прекрасно съхранени каменни стълби, останки от улици, полуразрушени стени и даже счупените амфори, в които местните са съхранявали зехтин и вино. Програмата включва още разходка с яхта в залива Кекова и посешение на древната крепост Симена. Денят, изпълнен с история и красота, ще завърши с посещение на църквата „Св. Николай Чудотворец“, която се смята за третото по важност религиозно съоръжение на византийската църковна архитектура. В нея ще видите отлично съхранените и до днес фрески и ръкописи от 11-ти и 12-ти век, както и антична каменна мозайка. Отпътуване за Фетие. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Пети ден 02.06.2018
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Памуккале. Попътно посещение на фабрика за килими в град Тавас – известен с ръчно изтъканите си копринени килими. Пътуване към Памуккале и туристическа програма. Казват, че ако не сте посетили Памуккале, все едно не сте видели нищо от Турция. Каквото и да кажем за този природен феномен, ще бъде малко. Ослепително бели травертини в терасовидно разположени естествени басейни, на фона на контрастиращи зелени пейзажи, в комбинация със свещения град Хиераполис, това определено си заслужава. Настаняване в хотел в Памуккале. Вечеря. Нощувка.
Шести ден 03.06.2018
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Кушадасъ. Преминаване през Селчук и посещение на античния град Ефес - един от най-добре запазените в света. Недалеч, в Славеевата планина е къщата на Света Богородица. Тук идват на поклонение и християни и мюсюлмани. До самата къща е изворът на Богородица и стената на желанията. В края на това пътуване по стъпките на историята идва ред и на четвъртото от седемте чудеса на древния свят Храмът на богинята Артемида. Следва попътно посещение на магазин за зехтин и локум. Пристигане в Кушадасъ известен като Птичия остров. От малко рибарско градче, той се превръща в един от основните егейски курорти и любимо място за забавления и почивка. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Седми ден 04.06.2018
Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения или по желание включване в организирана екскурзия в района на Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.
Осми ден 05.06.2018
Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения или по желание включване в организирана екскурзия. Вечеря. Нощувка.
Двети ден 06.06.2018
Закуска. Трансфер до летището и полет за София
 

Възрастен в двойна стая

Трети възрастен

Единична стая

Дете 5-6.99

Дете 7-11.99

         

515 лв.

515 лв.

745 лв.

130 лв.

349 лв.

 
 
Цената включва:
Транспорт с лицензиран автобус от София
2 нощувки със закуска и вечеря в хотел 3*/4* в района на Далян.
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*/4* в района на Фетие
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*/4* в района на Памуккале.
3 нощувки със закуска и вечеря в хотел 3*/4* в Кушадасъ.
Транспорт с автобус по описания маршрут.
Туристическа програма в Далян, Кекова, Памуккале и Ефес.
Разходка с яхта в Далян.
Разходка с яхта в Кекова.
Екскурзоводско обслужване в Далян, Кекова, Памукале и Ефес от местен лицензиран екскурзовод на български език, който ще пътува с групата.
Медицинска застраховка на ЗАД "Алианц България", с покритие 5000 евро (за лица до 65 години)
Цената не включва:
Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 69 години - 10 лв.
Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 79 години - 20 лв.
Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД "Алианц България", гр.София, бул. Княз Ал.Дондуков №59 ЕИК 040638060, тел. 08 930 23 55
Входните такси за музеите:
1.Църквата „Св. Николай Чудотворец“ - 20 турски лири
2.Хиераполис в Памуккале - 35 турски лири
3.Историческия град в Ефес - 40 турски лири
4.Къщата на Дева Мария - 25 турски лири
Разходи от личен характер и бакшиши.
Условия за пътуване:
Всички входни такси се заплащат само в турски лири.
Общи условия:
Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Алианц България”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 112, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, той му възстановява разходи до 100 (сто) Евро, независимо от размера на действително извършените такива и при условие, че събитието е покрито по условията на застраховката.
 При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL) или двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла. Обикновено третото легло е допълнително, тип разтегателно.
 При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
 Децата ползват намаления, само ако са настанени в стая с двама пълноплащащи възрастни.
 Стаи с изглед към морето, се гарантират само възможно само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
 Стаи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена и не съответстват на стандартните стаи. Обикновено те са с по-малък размер, с крайно местоположение на територията на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка баня и старо обзавеждане.
 Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен вслучаите, когато в хотела изрично не е указано друго.
 В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) всички услуги в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки.
 Броя на храненията в хотелите съответства на броя на резервираните нощувки. Пример: при резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, ако хотелът е на all inclusive.
 Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
 Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
 Туроператорът и местните партньори могат да указват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.
 Концепциите All inclusive; Ultra All incl; Hight class all incl и др. се определят индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.
Допънителна информация:
Минимален брой за осъществяване на пътуването - 30 човека
Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи 7 дни преди отпътуване
Начин на плащане: 35 % депозит при записване, доплащане 20 дни преди датата на отпътуване
Небходими документи за пътуване: валиден международен паспорт
Децата, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители.
При несъвпадащи фамилии на децата и пътуващите родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
Визов режим: няма изисквания за визи.
emt

 

Етикети екскурзия,
ФОРМА ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ/ЗАПИТВАНЕ
Име
E-maill
Телефон
Оферта номер
Оферта име
Брой възрастни *
Брой деца *
Брой дни *
Запитване
Разработено от ЕС ЕС ДЕЙТА ЕООД с помощта на OpenCart