Екскурзия ГЪРЦИЯ и ИТАЛИЯ - 12 МАЙ, 29 СЕПТЕМВРИ 2018 - Ранни записвания !

Екскурзия ГЪРЦИЯ и ИТАЛИЯ - 12 МАЙ, 29 СЕПТЕМВРИ 2018 - Ранни записвания !

Екскурзия ГЪРЦИЯ и ИТАЛИЯ - 12 МАЙ, 29 СЕПТЕМВРИ 2018 - Ранни записвания !
Дестинация: ГЪРЦИЯ
Номер на офертата: 300280
Валидност: актуална
Цена: 580.00 лв.
Количество:
    или    

   

ГЪРЦИЯ - ИТАЛИЯ

ЯНИНА – ИГУМЕНИЦА – БАРИ – НЕАПОЛ – СОРЕНТО – ПОЗИТАНО – АМАЛФИ – О. КАПРИ – ВЕЗУВИЙ ПОМПЕЙ– БАРИ


ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ:
12 МАЙ29 СЕПТЕМВРИ

1 ДЕН: Отпътуване в 07.00 ч. от Стадион Васил Левски по маршрут София - Кулата – Верия – Козани – Йоанина - Игуменица. Вечерен ферибот до Бари. 
 
2 ДЕН: НЕАПОЛ
Сутринта фериботът акoстира на пристанището в Бари. Отпътуване за Неапол. Разглеждане на града с местен екскурзовод на български език: Пиаца Муничипио, Пиаца дел Плебисчито, Кралският театър “Сан Карло”, Галерията “Умберто I”, площада и ротондата “Сан Франческо”, Анжуинската крепост, Кралският дворец. Свободно време. Настаняване в района на  Соренто - Неапол. Нощувка.
 
3 ДЕН : ВЕЗУВИЙ - СОРЕНТО
Закуска. Отпътуване за Везувий - туристическата програма започва с изкачване до кратера на вулкана- един от малкото активни в Европа. Следващата спирка по маршрута е Соренто – едно от най-очарователните градчета на Италия. Пешеходна обиколка: църквата Св. Антонино, рибарското селище Марина Гранде, централният площад Пиаца Тасо, катедралата от 14 век, манастирът сан Франциско, римските руини, двете пристанища Марина Гранде и Марина Пикола и разбира се търговската улица Сан Цезаро. Свободно време. Обратно в хотела. Нощувка.
 
4 ДЕН: ПОЗИТАНО – АМАЛФИ 
Закуска. Свободен ден или по желание – *екскурзия до Позитано, Амалфи. Екскурзията се осъществява с местен автобус по крайбрежния път. Позитано – построен почти вертикално върху скалите / автобуси в града не се допускат /, от терасите се открива възхитителна гледка. Фото пауза. Продължава се за Амалфи – град покровителстван от Св. Андрей, разглеждане и на едноименната катедрала от 19 век. Свободно време. Обратно в хотела. Нощувка.
 
5 ДЕН: о-в КАПРИ
Закуска. Свободен ден или по желание – *екскурзия до о-в Капри. Отпътуване с корабче до о-в Капри - изкачването до града става с фуниколаре / зъбчата железница – 2 евро на човек / Разглеждане на 2-та главни града на о-ва Капри и Анакапри с беседа на български език. Целият ден е посветен на този изключително красивия и известен средиземноморски остров. Обиколката включва разходка из тесните уличи на острова и малки площадчета. Капри: градините на Август с прекрасна гледка към Грото Адзуро / Синята пещера /. Отпътуване до Анакапри с градски автобус и посещение на Вила Сан Микеле, вилата на мечтите, построена от Аксел Мунте. Свободно време. Привечер връщане в хотела. Нощувка. 
6 ДЕН: ПОМПЕЙ – БАРИ
Закуска. Отпътуване за Помпей. Разглеждане на Древния Помпей - градче, погребано от изригването на вулкана в 79 г. сл. Хр. , днес уникален пример за автентично запазен римски град. Посещението на Мъртвия град включва: Амфитеатъра, Палестрата, Театъра, Одеона, Публичния дом, Термите на Форума, Форума, Архивариума, Къщата на Ветиите /Къщата на Венера в раковината/, Къщата на Фавна,  Храмовете на Аполон и Изида, Улицата на Изобилието /Големият Декуманус/ и др. Входната такса за Помпей – 20 €. Отпътуване за Бари. Tрансфер с ферибот по линията Бари – Игуменица / нощен преход /.
 
7 ДЕН: ИГУМЕНИЦА - СОФИЯ
Сутринта фериботът акостира на пристанището в Игуменица. Транзитно пътуване през северна Гърция - областите Епир и Македония. Пристигане в София - вечерта. 
 

Цена на човек, за пакет, в лева

Редовни цени

На човек в двойна / тройна стая

580.00 лв.

Доплащане за единична стая

140.00 лв.

Дете до 11 год. с двама възрастни

510.00 лв.

 
Цени ранни записвания са валидни при резрервация направена до 30.04.2018 г. и 50% предплатен пакет.
 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен автобус; 
фериботни билети Игуменица – Бари - Игуменица;
4 нощувки със закуски в района на Соренто хотел 3*;
Туристическа програма в Соренто и Неапол;
Посещение на вулкана Везувий и Помпей;
Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
Медицинска застраховка  “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие  5000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 5 и над 64 год. имат доплащане /;
Водач от фирмата
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
По желание – фериботна седалка тип „самолетна“ -  50.00 лв на човек.; вътрешна каюта с 2 легла – 195.00 лв.; вътрешна каюта с 3 легла – 155.00 лв.на човек; вътрешна каюта с 4 легла – 115.00 лв на човек.; ЦЕНИТЕ СА В ДВЕТЕ ПОСОКИ И ПОДЛЕЖАТ НА ПОТВЪРЖДЕНИЕ;
Екскурзия с местен автобус и екскурзовод до Амалфи, Позитано - 37 €
Еднодневна екскурзия до о-в Капри и трансфер до вътрешността на о-ва – 50 €
Общински такси в хотелите – задължителни, заплащат се на място – около 10 €;
Вход за античния Помпей – 16 €
Везувий – 9 €
Входни такси за обектите по програмата – около 50 € ;
За допълнителните мероприятия – записването и плащането става само на място !!! Осъществяват се при минимум 20 пълно плащащи възрастни.
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  40. В случай, че не се набере минималният брой, за да се осъществи пътуването на туристите ще им бъде предложено доплащане от 140.00 лв. за транспортни разходи
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето.  За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания. 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 50% от пакетната цена; доплащане – 10 работни дни преди датата на отпътуване /ако се ползват цени ранни записвания – се вземат предвид условията на плащане по тях /.
 Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa
Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 1.00 лв. на човек, на ден / не на нощувка /
Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка от 2.00 лева на човек, на ден.
Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 2.00 лева на ден.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !
ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото. 
Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /. Спирането на супермаркети не влиза в нашите програми / освен ако не е пътуване с цел пазаруване /.
 
ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ: 12 МАЙ; 29 СЕПТЕМВРИ

mts

Етикети Екскурзия,
ФОРМА ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ/ЗАПИТВАНЕ
Име
E-maill
Телефон
Оферта номер
Оферта име
Брой възрастни *
Брой деца *
Брой дни *
Запитване
Разработено от ЕС ЕС ДЕЙТА ЕООД с помощта на OpenCart