Вила Творческа - Арбанаси - уютен и тих пристан за хора с вкус към красотата и изискания стил !

Вила Творческа - Арбанаси - уютен и тих пристан за хора с вкус към красотата и изискания стил !

Вила Творческа - Арбанаси - уютен и тих пристан за хора с вкус към красотата и изискания стил !
Дестинация: Арбанаси
Номер на офертата: 500587
Валидност: актуална
Цена: 0.00 лв.
Количество:
    или    

          

Старинното селище Арбанаси се намира на 3 км. североизточно от бившата столица на България, Велико Търново, на високо плато с изглед към хълмовете Царевец и Трапезица.
 
Селото изживява своя разцвет през 17 – 18 век, когато се превръща в център на занаяти и търговия. Именно през този период са издигнати и повечето от великолепните му къщи. Най-старите къщи в Арбанаси са построени изцяло от камък и напомнят малки модели на крепости, които не могат да бъдат видени никъде другаде в България.
Къщите имат вътрешни стълбища и малки прозорци с метални решетки, което още повече засилва усещането за крепост. С царски указ от 1921 г. селото е обявено за курорт, а през 2000 г. за
"историческо селище" от национално значение.
В селото има 5 църкви и 2 манастира, строени в края на 16 и началото на 17 век. “Рождество Христово” е най- старата от тях и с най-живописна декорация. Най-голяма е църквата “Св. Архангели Михаил и Гавраил”.
Най-малка е църквата "Св. Атанас", строена през 1637 г. Църквите "Св. Георги" и "Св. Димитър" датират съответно от 1661 г. и 1612 г. Непосредствено до селището са построени и двата действащи в момента манастира – Св. Николай и “Успение Богородично.
Две от най-интересните запазени къщи са къщите-музеи – Костанцалиевата и Хаджиилиевата.
 
Вила Творческа е уютен и тих пристан за хора с вкус към красотата и изискания стил,  с характерна и уникална атмосфера. Къщата е разположена на спокойно и тихо място с изглед към Арбанаси.
Представлява триетажна просторна къща с каменни основи и красиви външни сводове. На първия етаж разполага с голяма и удобна дневна с камина, телевизор, видео и музикална уредба.
Това е идеалната стая, в която да отпочинете и да се насладите на вечерта. Къщата се намира в голяма слънчева градина с асма и много овощни дръвчета. Тя е в непосредствена близост до Резиденция "Арбанаси Палас".
Вила Творческа разполага със:
Сауна,
Джакузи,
Център по природосъобразна профилактика и терапия. 
Интернет
До вилата се намира просторен басейн, тенис корт, конна база, велопарк и екопътека. 
 
Вила „Творческа” разполага с 1 апартамент, 6 студия и 5 стаи в различен стил, луксозно обзавеждане и собствени санитарни помещения. За удобство на гостите предлагаме минибар, телевизор, кабелен и безжичен интернет, сауна, луксозна римска баня, барбекю, локално отопление, ел. генератор, обширна лятна градина. Максималният капацитет на вилата е 40 човека. 
 

 


 

Етикети Планина,
ФОРМА ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ/ЗАПИТВАНЕ
Име
E-maill
Телефон
Оферта номер
Оферта име
Брой възрастни *
Брой деца *
Брой дни *
Запитване
Разработено от ЕС ЕС ДЕЙТА ЕООД с помощта на OpenCart