Хотел Планински езера - Паничище

Хотел Планински езера - Паничище

 Хотел Планински езера - Паничище
Дестинация: Паничище
Номер на офертата: 5008005
Валидност: актуална
Цена: 35.00 лв.
Количество:
    или    

ПАНИЧИЩЕ е планински курорт, разположен на 1350 м н.в. в Северозападна Рила, на 10 км от гр. Сапарева баня.
Курортът носи името на намиращото се в близост тектонско езеро, което има формата на паница. То е най-ниското рилско езеро. В него се влива част от водата на р. Перущица. Недалеч е и Сухото езеро, което поради естествения си дренаж не задържа вода и много прилича на амфитеатрален стадион. Останалата част на местността Паничище е заета с обширни поляни и иглолистна гора.
Разнообразните релефни форми, надморската височина, големият брой слънчеви дни и продължителното задържане на снежна покривка създават благоприятни условия за целогодишната посещаемост на курорта. 
За любителите на зимните спорове са изградени няколко ски писти – за начинаещи и напреднали “Аджера”, “Бекяра”, както и 5000-метрова писта за дълго бягане. При хижа “Седемте рилски езера” отвесният склон е истинско предизвикателство за тези, които предпочитат тръпката от екстремното ски спускане по необработен терен, добиващо все по-голяма популярност.
Безспорно най-интересни за туристите са маршрутите до Седемте рилски езера, най-живописната езерна група в Северозападна Рила. Седемте ледникови езера, разположени в най-големия рилски циркус, пленяват с красотата и уникалността си. Разположени са амфитеатрално в следната последователност: Сълзата, Окото, Бъбрека, Близнака, Трилистника, Рибното и Долното. Разликата между най-горното /2535 м н.в./ и най-долното езеро /2095 м н.в./ е повече от 400 м.
 

Настаняване:

Хотел Планински езера  предлага на своите гости настаняване в с 8 двустайни апартаменти, 5 мезонета, 56 двойни. Хотел Планински езера е напълно реновиран през 2004г., като апартаментите са и с ново обзавеждане, отговарящо на изискванията за категория три звезди.

В стаите:

Всички сати и апартаменти разполагат със собствен санитарен възел и телевизор.

Удобства:

Планински езера разполага с ресторант с капацитет 160 места, лоби бар, конферентна зала за 80 човека, ски гардероб и сауна. Ски - писта Бекяра 470м е разположена на 100м от хотел Планински езера и хотел Еделвайс. От пролетта на 2007 година към хотелът функционира конферентна зала с капацитет 100 места. От курорт Паничище тръгват пътеките за циркуса на Седемте рилски езера, за връх Мальовица, Скакавишкия водопад, Удини езера, Черната скала, Обесен камък .

 

Цени за настаняване 

Помещение Цени(Неделя – Четвъртък) Цени(Петък и Събота)
Единична стая  35.00 лв.  40.00 лв.
Двойна стая  50.00 лв. 50.00 лв.
Тройна стая  70.00 лв.  80.00 лв.
Апартамент  80.00 лв. 90.00 лв.
Мезонет  80.00 лв. 90.00 лв.
VIP Апартамент  100.00 лв. 110.00 лв.
 
За деца до 6 годишна възраст е безплатно, от 6 до 12 годишна възраст се заплаща 50% от цената, а над 12 годишна възраст се заплаща цялата сума.
 
Етикети Планина,
ФОРМА ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ/ЗАПИТВАНЕ
Име
E-maill
Телефон
Оферта номер
Оферта име
Брой възрастни *
Брой деца *
Брой дни *
Запитване
Разработено от ЕС ЕС ДЕЙТА ЕООД с помощта на OpenCart