Екскурзия Бирен фестивал Мюнхен Октоберфест - 15.09.2016 г.

Екскурзия Бирен фестивал Мюнхен Октоберфест - 15.09.2016 г.

Екскурзия Бирен фестивал Мюнхен Октоберфест - 15.09.2016 г.
Дестинация: Германия
Номер на офертата: 200771
Валидност: актуална
Цена: 567.00 лв.
Количество:
    или    

    

Екскурзия Бирен фестивал Мюнхен Октоберфест
Маршрут:  Словения, Залцбург, Мюнхен, Хоеншвангау, Нойшванщайн, Любляна
Продължителност:  5 Дни/4 Нощувки
Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване:  15.09.2016г.

183-ият Мюнхенски бирен фестивал тази година е от 17.09.2016г.-събота до 3.10.2016 г. –понеделник. Празненствата на бирата в Мюнхен в цял свят са известни като Октоберфест. Датират още от далечната 1810 г., когато баварският крал Лудвиг I се жени за принцеса Тереза. За завършване на празненствата на 17 октомври се провежда конно състезание. Състезанието е повторено на следващата година и така се превръща в традиционния Октоберфест, а площадът, на който се случват тези събития вкл. и днешният бирен фестивал е кръстен на принцеса Тереза – Терезиенвизе.

Дата:    15.09.2016                          5 дни / 4 нощувки/ 4 закуски

1 Ден: София – Словения 900 км

Отпътуване от София 6.00 ч.

·         Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане:  Бургас 55лв., Сливен 45лв., Ст.Загора 35лв., Пловдив 25лв., Пазарджик 20лв.

·         Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане:  Варна 60лв.; Девня 55лв.; Шумен 50лв.; Търговище 45лв.; Велико Търново 40лв.; Ловеч 35лв.; Ботевград 30лв. 

Транзитно преминаване на Сърбия и Хъпватия.

Вечерта пристигане в Словения. Настаняване в хотел. Нощувка в Словения.

2 Ден: Словения – Залцбург  – Мюнхен 450 км

Закуска. Отпътуване за Залцбург, родния град на Моцарт и главен град на една от деветте области на Австрия Залцбургланд. Тур. програма в Залцбург:  Дом – Залцбургската Катедрала, Крепостта Хоен Залцбург, катедралите Св. Петър и Св. Франциск, Университета, Моцартплац с паметника на Моцарт, родната къща на великия композитор,  Гетрайдегасе – най-красивата улица в Залцбург,  Двореца Мирабел. Отпътуване за Мюнхен. Нощувка в района на Мюнхен.

3 Ден: Мюнхен

Закуска. Тур. програма в Мюнхен: Стария град: Карлстор, Кметството, Фрауенкирхе, Кайетанеркирхе, Петерскирхе, Бюргерзаал, Известната бирария Хофбройхаус. Посещение на Октоберфест 2016 г. Откриване в 11.00 ч. с триумфално шествие на домакини и гости пивовари в украсени каляски. Официално откриване от кмета на Мюнхен точно в 12.00 ч. Нощувка в района на Мюнхен.

4 Ден: Мюнхен – Хоеншвангау - Нойшванщайн - Словения 680 км

Закуска. Свободно време в Мюнхен. Посещение на Бирения фестивал в Мюнхен – вторият ден е посветен на шествието на носиите през целия град до Терезиенвизе (Münchner Theresienwiese) – площада, на който се организират множество фестивали и Октоберфест, носи името на принцеса Тереза която се омъжва за баварския крал Лудвг I на 12.10.1810, откогато датира и ежегодния бирен фестивал в Мюнхен.  

По желание еднодневна екскурзия до сърцето на Бавария и посещение на баварските дворци на крал Лудвиг II   Хоеншвангау и Нойшванщайн – с допълнително заплащане 45 евро за възрастен и 25 евро за дете до 18 г. (включва входните билети за двата двореца, аудиогид, предварителна резервация и резервационна такса). Заб.: Придвижването от паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн може да е пеша около 30 мин. и до замъка Хоеншвангау  около 10 мин.,  или с файтони – цената за една посока е 6 евро, или със специален автобус –  една посока е 3 евро. При посещение на Нойшванщайн - между първия и втория етаж на замъка има 90 стъпала (стълбището е в кулата на замъка). Връщане в Мюнхен.

Отпътуване следобяд за Словения. Нощувка в Словения.

5 Ден: Любляна – София 930 км

Закуска. Кратка тур.програма в Любляна.  Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Цена:

·   290 евро (567 лв.) – на човек в двойна или тройна стая

·   265 евро (518 лв.) – за дете до 12 г., настанено с двама възрастни

·   370 евро (724 лв.) – за единична стая

Включва:

• Транспорт с лицензиран за международен превоз автобус с видеосистема, климатик, минибар;

• 4 нощувки със закуски в хотели 2-3*: 2 – в Словения,  2 – в района на Мюнхен;

• Тур. програма, Екскурзоводско обслужване

Не включва:

• Мед. застраховка на ЗК УНИКА за 4000 евро: 7лв. до 65г., 11лв. до 70г., 16лв. до 75г., 21лв. над 75г.;

• Еднодневна екскурзия до сърцето на Бавария и посещение на баварските дворци Хоеншвангау и Нойшванщайн – 42 евро за възрастен и 25 евро за дете до 18 г. (включва входните билети –за двата двореца, аудиогид, предварителна резервация и резервационна такса) !!! Задължително се заявява при записване и се плаща при доплащане след препотвърждение за осъществяване!!!

• Музейни такси– около 70 евро (вж. Музеи)

• Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист –130 лв.

·         Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане:  Бургас 55лв., Сливен 45лв., Ст.Загора 35лв., Пловдив 25лв., Пазарджик 20лв.

·         Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане:  Варна 60лв.; Девня 55лв.; Шумен 50лв.; Търговище 45лв.; Велико Търново 40лв.; Ловеч 35лв.; Ботевград 30лв. 

Допълнителна информация:

• Валута: 1 лев= 0.5112 eвро

• Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди датата на отпътуване

• Необходими документи: Лична карта или международен паспорт;  За деца до 18 г.: международен паспорт или лична карта, ако имат такава, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта

• Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма

• Минимален брой за осъществяване на пътуването – 35 туриста

• Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване

• Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата

• Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща  загубите в случай,  че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 
its
ФОРМА ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ/ЗАПИТВАНЕ
Име
E-maill
Телефон
Оферта номер
Оферта име
Брой възрастни *
Брой деца *
Брой дни *
Запитване
Разработено от ЕС ЕС ДЕЙТА ЕООД с помощта на OpenCart