Баварски замъци! автобусна екскурзия 5 дни / 3 нощувки 03.04.18 - 07.04.18, Германия

Баварски замъци! автобусна екскурзия 5 дни / 3 нощувки 03.04.18 - 07.04.18, Германия

Баварски замъци! автобусна екскурзия 5 дни / 3 нощувки  03.04.18 - 07.04.18, Германия
Дестинация: АВСТРИЯ
Номер на офертата: 200311
Валидност: актуална
Цена: 469.00 лв.
Количество:
    или    

 

 Баварски замъци!
автобусна екскурзия
5 дни / 3 нощувки 
03.04.18 - 07.04.18
 
ДЕН 1: София – Любляна: 920 км.
Отпътуване от Плевен,  в 16.00 ч. Нощен преход през Сърбия и Хърватска.
 
ДЕН 2: ез. Блед – Мюнхен: 360 км.
Преди обяд пристигане в Блед – град, езеро и замък. Разположено в Алпите на територията на националния резерват „Триглав“ и отвсякъде обградено от планини и гори, едноименното езеро е сред най-красивите в Европа. Красотата на планините се отразява в огледалната му повърхност, а слънцето, спокойствието и чистият въздух привличат посетители през цялата година, гарантирайки им идеална туристическа база и условия за релаксираща или активна почивка. Историята на замъка датира от далечната 1004 г. , а днес тук се помещават Исторически музей и Музей на феодалната култура, както и национален ресторант. Той е един от най-старите средновековни замъци в Словения, известен преди всичко с факта, че е бил резиденция на Тито. Разположен е на върха на 130 метрова скала.  Отпътуване за Мюнхен и разходка в централната част на града - Започваме с площад Мариенплац, наречен е така заради името на колоната на Дева Мария, издигната в чест на края на шведската власт. На площада се намира Новото кметство, на чиято кула всеки ден в определен час се разиграват две средновековни истории, с които ще ви запознаем. Църквата Свети Петър – най-старата църква в Мюнхен, разходка по търговската улица Театинерщрасе и накрая (по желание) по халба бира в типична немска бирария. Нощувка.
 
ДЕН 3: Мюнхен - Замъкът Нойшванщайн - Дворецът Линдерхоф: 260 км.
Закуска. Отпътуване към замъка Нойшванщайн, гордостта на Бавария. Приказен замък, криещ тайни от миналото, разположен сред гъсти гори. От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има около 40 мин. ходене пеша. Има възможност да се придвижите с файтони или със специален автобус – совалка. При посещение на Нойшванщайн, трябва да имате предвид, че между първия и втория етаж на замъка има над 90 стъпала. Усилията ви от изкачването на тези стълби ще бъдат възнаградени с красива гледка към възхитителни алпийски пейзажи. Отпътуване за двореца Линдерхоф – най-малкият, но най-разкошният от всички, и любимо място за усамотение на Людвиг II. Разположен е под стръмен склон сред фантастични фонтани и градини, завладяващи като самия дворец. Архитектурата и на тази сграда и парка е повлияна от Версайския дворец. Това е единственият дворец, който Лудвиг ІІ успява да завърши приживе. Връщане в  хотела. Нощувка.
 
ДЕН 4: Мюнхен – Залцбург /150 км/ Залцбург – Любляна / 290 км/
: Закуска. Отпътуване за Залцбург. Пешеходна разходка в Стария град (минимум 1 ч.): дворецът „Мирабел“ – лятна резиденция на залцбургските архиепископи; крепостта „Хоензалцбург“ – символ на Моцартовия град, най-голямата напълно запазена крепост в Централна Европа; улица „Гетрайдегасе“ с родната къщата на Моцарт;  площадите „Алтермаркт“, „Резиденцплац“, „Моцартплац“ и „Капителплац“, манастирът „Св. Петър“, Катедралата – духовният център на града. Отпътуване за Любляна. Вечерна разходка. Според легендата Любляна е основан от Язон и аргонавтите, които след като открадват златното руно, отплават по Черно море, тръгват по Дунава, после по р.Сава и така стигат до река Любляница, сразяват злия змей и така, змея става емблемата на града. Любляна напомня малко на Прага с красотата си, на Залцбург - със симетрията и реда си, а на Париж - с живописните извивки на река Любляница. По време на обиколката ще видите и научите много за: Тримостовието - трите моста и фонтана, където е сливането на трите реки - Сава, Крка и Любляница. Стария град, Кметството с фонтана „Роба”, Катедралата „Св.Николай”, новия център на града, Националния музей, Операта, Парламента, Римската „Емона”, Театъра. Нощувка.
 
ДЕН 5: Любляна – Плевен / 1 085 км/
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане през нощта в Плевен.
 
Цената включва
транспорт с комфортен автобус
 3 нощувки със закуски в хотели 2/3 зв. / 2 в района на Мюнхен, 1 в района на Любляна
 водач от фирмата – организатор
медицинска застраховка с покритие 5 000 евро
описаната туристическа програма
пътни такси, паркинги
Дати Изхранване Tурист в двойна стая Eдинична стая Tрети възрастен Дете (0-12)
03.04.2018 Нощувка и закуска 469.00 лв 589.00 лв. 469.00 лв. 420.00 лв.
- Посочените цени са в лева, на човек за посочения период. 
- Цената за дете е валидна при настаняване с двама възрастни. 
 
Цената не включва
Лични разходи
Трансфери от и до Вашия град
Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание на клиента, извън туристическата обиколка. 
Застраховка "Отмяна на пътуване"
 
Двупосочен билет за разходка с традиционна лодка "плетна" в езерото Блед (14 EUR)
Входни такси за замъка Блед (10 евро),
Входна такса за църквата на острова в езерото Блед (6 EUR)
Входна такса за замъка "Нойшванщайн" (13 EUR, за деца и ученици до 18 г - безплатно)
Входна такса за двореца "Линдерхоф" (8,50 EUR, за деца и ученици до 18 г - безплатно)
Входни такси за Дойчес Музеум (11 EUR, за деца до 15 г. - 4 EUR) и двореца "Нимфенбург" (11,50 EUR, за деца до 18 г. - безплатно) в Мюнхен

dtr

 

Етикети Екскурзии,
ФОРМА ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ/ЗАПИТВАНЕ
Име
E-maill
Телефон
Оферта номер
Оферта име
Брой възрастни *
Брой деца *
Брой дни *
Запитване
Разработено от ЕС ЕС ДЕЙТА ЕООД с помощта на OpenCart